Снимки, които Ким Чен Ун не иска да виждате

Ивайло Анев Последна промяна на 20 май 2014 в 15:25 25514 29

Деца, работещи изтощителен труд на полето, или пък група войници, бутащи разбит автобус - това са част от снимките, които севернокорейският лидер Ким Чен Ун не иска никой да види, пише британският в. "Дейли мейл".

Фотографът Ерик Лафорг обаче успял по време на последната си визита в държавата да запази заснетите кадри, показващи шокиращата мизерия там.

Лафорг, на когото вече е забранено да стъпва в Северна Корея, успял да направи снимките, докато е бил в компанията на одобрен от държавата водач, каквато е практиката там.

На тръгване е бил помолен да изтрие всички снимки, но успял да ги съхрани на карта с допълнителна памет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.10 2014 в 22:17

Всъщност севернокорейците като цяло хич не са "нещастни" - тъкмо напротив, гордеят се че са НЕЗАВИСИМИ и не позволяват на западняците ДА ГИ КОЛОНИЗИРАТ И ЕКСПЛОАТИРАТ, както нас.

В Пьонянг е едно от най-добрите метра в света, по-хубаво дори от московското, със суперлуксозни станции, там има и поне десетина народни дворци по-големи и по-луксозни от НДК, навсякъде е абсолютна чистота като в аптека, хората са изключително трюдолюбиви, скромни и обичат Родината си.

Да не говорим каква мощна армия имат, втора по сила в Азия след Китай, въоръжена с модерни ядрени междуконтинетални ракети.

04.10 2014 в 21:13

А бе хора не се косете за наш Ганчо бе ,той си е такъв от малък–терсене.Не че нещо ,ама като беше дете ония двамата Гочоолу и Дочоолу ,щот по–големи да вземат да го подлъжат и да го ебат.Уж малко и само главичката ,ама то дитету го боли и писка та са къса.И като са отскубнал и на ореха да са спасява горкото ,и като са подметнало от там баре шест–седем метра и,като си треснало главичката та в несвяс.Баба му Куна и на куршум го води и въглень му гасиха ,ама не би.Та са пообърка момчето и от тогас вика яс съм професор и нам ко ,ама не би .Не е добре с акъла,та ни гу слушайте де ние в ред.Та така.

23.05 2014 в 09:48

...абе тоя, професор, балкански ли е, севернокойски ли е, много е тъп, бе... дразнител от времената на коминтерна ли се явява, кво ли...

22.05 2014 в 17:13

Професоре, лично от дядо ми съм чувала за живота в Северна Корея и е точно както го описват снимките и медиите. Най-хубавото за повечето от хората там е, че не знаят колко са нещастни.

22.05 2014 в 05:33

Еми за сведение на хейтърите, "Професор Балкански" е обиколил почти цяла Азия, вкл. КНДР и Република Корея.

Това, дето мазните шорошоидчета го гледат само на снимчици и клипчета, стария професор го е изкръшкал надлъж и нашир. Нищо толкова драматично не видях в тези снимки. Просто бедност, което не е срамно.

Северна Корея са принудени да отделят огромни средства за отбрана, за да се защитят от евентуална насилствена "демократизация" от страна на САЩ. Ако американците на финансираха пряко и косвено военния бюджет на Южна Корея, и там щеше да бъде същото, ако не и по-зле.

22.05 2014 в 01:46

чикаго07:14 21 май 2014
Тяхната действителност не ,,беше,, а ,,е,, същата . Добре описана от тях – тревожно разпространена по света и свързана не само с бивш или настоящ соц.

21.05 2014 в 20:18

Бас държа, че "професор" балкански и другите многознайковци не са стъпвали никога в т.нар. КНДР. За месец там изпитах съмнение във факта, че човеците се водят разумни същества. едва ли има друго място на света, където хората да живеят дори по-зле от животните. северна корея е кошмар, който ме преследва цял живот. поднаците на клана на великте лидери живеят в землянки, строят сгради на ръка - без машини и после всичко се срутва върху главите им. системата в тази страна е ротационен начин на живот. столицата пяхенян е населена само около 40%. няма постянно живеещи и в другите градове, местя ги на големи групи, непрекъснато. целта е да не се създават условия хората да се запознават и да един ден да се вдигнат и да пометат клана на абсурдните идиоти. на гарата в пхеня една нощ видях картина, която и във фантастичните романи не фигурира. голяма група военни със семействата им се готвеше да пътува нанякъде. държаха ги часове и те урининираха под вагоните. хора сведени до диви зверове. гледат чужденците така, сякаш са паднали от марс. на всички, които се прехласват от режима в северна корея пожелавам да отидат там на "почивка" и после да робят глупстите си...

21.05 2014 в 13:39

На вниманието на БалкаАналски и т. нар. Мая Тонева: Прилета шарени, отворете Google Maps и чукнете Papua New Guinea. Разгледайте снимките там. И вижте как изглежда една слаборазвита държава, в която обаче никога не е стъпвал комунистически ботуш. И след това пишете....

21.05 2014 в 07:14

Точно по Стругацки е! Тяхната действителност беше същата и добре са я описали! И не е само "Обитаемият...", а и "Пикник...", "Охлюв...", не мога да ги изброявам - снимките са като илюстрации на бившия соц!

21.05 2014 в 03:16

https://www.youtube.com/watch?v=8xtNr5-up0U