Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Смъртна присъда за японец, убил 19 души с увреждания

OFFNews 16 март 2020 в 09:11 2704 0

Японецът Сатоши Уемацу, който през 2016 г. уби 19 души в център за хора с увреждания, е осъден на смърт чрез обесване, предаде Би Би Си. Присъдата постанови окръжният съд в Йокохама, а предварително подсъдимият обяви, че няма да обжалва, каквато и да реши съдът.

Уемацу твърди, че хората с увреждания, които не могат да общуват, нямат човешки права, предаде телевизионният канал Киодо. 

30-годишният мъж преди време е работил в лечебното заведение за хора с увреждания, което се намира в японския град Сагамихара, близо до столицата Токио.

Случаят е едно от най-тежките масови убийства в Япония, което шокира хората в страна, защото там насилието е рядкост.

Преди време в интервю за японския вестник "Майничи Шимбун" Уемацу каза, че "няма смисъл" хората с умствени увреждания да живеят и че "го е направил в името на обществото".

През 2016 г. за една нощ Сатоши Уемацу закла 19 души. Мъжът е работил почти три години в центъра за хора с увреждания, след което е напуснал по лични причини. Малко преди да напусне, му е направен тест за наркотици и се оказва, че е положителен за марихуана. Уемацу е искал да направи обръщение към правителството, в което е заявил желание да убие хората с увреждания, след което е прибран в болница. Малко, след това е изписан, защото са преценили, че състоянието му се подобрява. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!