Слухове за самоубийството на лелята на Ким Чен Ун

Вероника Шербанова 06 януари 2014 в 10:42 4550 2

Снимка world.fedpress.ru

Лелята на севернокорейския лидер Ким Чен Ун - Ким Хен Хи.

Слухове за самоубийството на лелята на севернокорейския лидер Ким Чен Ун се появиха в понеделник в китайските медии. Причината за това е, че съпругата на екзекутирания Чан Сон Таек е изчезнала от публичното пространство за повече от три месеца.

За последен път Ким Хен Хи е видяна на концерт по повод 65-ата годишнина от основаването на КНДР на 10 септември миналата година.

Няколко дни след смъртта на мъжа й нейното име е включено в списъка на участниците в погребението на високопоставен партиен лидер в Северна Корея.

Ким Ген Хи не присъства на церемонията по повод годишнината от смъртта на бащата на севернокорейския лидер и неин брат Ким Чен Ир.

Според редица източници е възможно лелята на Ким Чен Ун да се е самоубила след екзекуцията на мъжа си или да е получила инфаркт.

От севернокорейското правителство обявиха, че за Ким Хен Хи се носят много слухове и те за момента не могат да ги потвърдят.

По-рано медиите коментираха, че лелята на левернокорейския лидер е в тежко състояние в болница, като добавиха, че е възможно тя да се елкува в Русия.

Слуховете за влошеното й здравословно състояние се появиха още през лятото.

Съпругът на Ким Хен Хи – Чан Сон Таек, беше екзекутиран в началото на декември заради обвинение в опит за сваляне на държавната власт. Чичото на Ким Чен Ун беше смятан за втория най-могъщ човек в Северна Корея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews