Случилото се в Лондон е терористична атака, обяви британската полиция

OFFNews 14 август 2018 в 13:10 3731 0

Снимка BBC

Британската полиция разглежда инцидента пред парламента тази сутрин като терористичен. Шофьорът, мъж на двадесет и няколко години, е арестуван по обвинения в тероризъм, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Антитерористичният отдел на лондонската полиция пое разследването на инцидента пред британския парламент тази сутрин, съобщи по-рано Скотланд ярд в Туитър. Тогава лондонската полиция направи уговорката, че се въздържа от окончателни оценки, преди да бъдат изяснени всички обстоятелства.

Мъжът ударил със своя лек автомобил, сив "Форд Фиеста", колоездачи и пешеходци, преди да се забие с колата в огражденията около сградата на британския парламент в центъра на столицата Лондон.

Той е бил сам в колата. При претърсването на автомобила засега не са открити оръжия.

Колата се вряза в 7.37 ч. местно време в огражденията около британския парламент. Според очевидци шофьорът е направил това умишлено.

От спешна помощ съобщиха, че при инцидента са били ранени и откарани в болница двама души. Смята се, че състоянието им не е сериозно.

Британският премиер Тереза Мей каза, че в мислите си е с пострадалите при инцидента, предаде Ройтерс, като се позова на нейно изявление.

Британският парламент е в лятна ваканция. Самата Мей е на почивка извън Великобритания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови