След стрелбата в Москва: задържаха журналист по време на предаване в ефир

OFFNews 20 декември 2019 в 16:41 3207 1

Снимка ТАСС

До сградата на руската Федерална служба за сигурност, където снощи имаше стрелба, по време на предаване в пряк ефир е задържан кореспондентът на „Коммерсантъ“ Роман Дорофеев.

До него се приближил мъж в джинси и черно яке, напсувал го и поискал да му отнеме камерата, като го заплашил „да я навре в задника му“. „Или ти трябват официални документи?“, допълнил въпросният и отказал да се легитимира.

Журналистът показал служебната си карта, но без обяснения и с грубости е бил отведен в комендатурата на ФСБ на Кузнецкия мост. В приемната му обяснили, че е задържан за изясняване на обстоятелствата. Офицерът там е посочил, че Дорофеев не бил предоставил документи, доказващи статуса му на кореспондент.

Изданието съобщи, че арестът на оператора е провалил прякото излъчване на съдебно заседание, свързано с поредното дело срещу участници в летните протести в столицата.

Вчера вечерта ФСБ задържа кореспондентката на Baza Анна Никитина, която отишла в Подолск /близо до Москва/ с намерението да разговаря с майката на предполагаемия стрелец Евгений Манюров. Журналистката е освободена от ареста днес сутринта, въпреки, че в началото следователите настоявали да я отведат в централата на ФСБ.

Вчера вечерта в сградата на Федералната служба за сигурност в центъра на Москва възникна стрелба. Нападателят беше убит, загина един от служителите, петима са ранени, един от които в критично състояние. Следственият комитет заведе дело за покушение спрямо правоохранители, то е предадено на централния апарат на ведомството. Според неофициалните данни на медиите предполагаемият престъпник е юрист, работил е в охранителни фирми и се увличал от стрелбите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

21.12 2019 в 03:00

Да де, ама доколкото разбирам нещо от фронтово разузнаване - тоя трябва да се върне да целува ръка, че не са го пречукали на място. Зер ТОВА не е журналистика, а опит за убийство. На бойците, както и на мирни граждани.
Има граници на "гласността". Като например "Не стреляй, Ахмет, още не сме в праймтайма!"
Пример за журналистическо достойнство и почтенност, прочее.
Минус на редактора, написал това. Би трябвало да знае историята на собствения си занаят.
 
X

Да помогнем на украинските деца!