След стрелбата в Калифорния Airbnb започва проверка на имотите, отдавани под наем

OFFNews 07 ноември 2019 в 10:44 3491 0

Компанията за отдаване на частни жилища под наем за кратки срокове Airbnb ще провери всички 7 млн. обекта от списъците й, за да се установи дали имотите отговарят на стандартите за качество, дали снимките са точни, дали адресите и други детайли също са коректно посочени. Ще се следи за чистота, сигурност и основно оборудване, съобщи Асошиейтед прес.

Проверката ще приключи до 15 декември 2020 г. От 15 декември т.г. платформата ще преориентира резервацията на клиентите към нов обект или ще им връща парите, ако даден имот не отговаря на стандартите й.

До 31 декември платформата ще задейства 24-часова гореща линия в САЩ, на която гости, съседи и други лица могат да съобщават за проблем. Такава гореща линия ще бъде задействана глобално догодина.

От 15 декември платформата ще разшири проверките на обекти, за които нейната електронна система подаде сигнал, че има нещо подозрително при резервирането. Така например ще се поверяват резервациите за една нощ в големи жилища, за да се предотвратят неразрешените партита.

Проверката е провокирана от стрелба през миналата седмица, когато загинаха петима души при неразрешено парти за Хелоуин в имот, отдаван през Airbnb в Калифорния.

Къщата била наета от малка група хора, преди да бъде обявено парти за Хелоуин, което привлякло над 100 души. Собственикът не е разрешил такава проява. Всички убити бяха под 30-годишна възраст. Полицията все още уточнява причините за тежкото престъпление, а губернаторът на Калифорния призова за нови мерки за контрол над оръжията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови