След инспекцията на фронта: Зеленски уволни шефа на сигурността в Харков Роман Дудин

OFFNews 30 май 2022 в 08:54 4015 1

Роман Дудин

Снимка СБУ

Правоохранителните органи ще изясняват мотивите за действията на харковския шеф на СБУ Роман Дудин.

След неделната си инспекция на украинските позици в района Харков украинският президент Володимир Зеленски е уволнил ръководителя на Службата за безопасност на Украйна (СБУ) в Харковска област Роман Дудин. За уволнението съобщи самият Зеленски в редовното си вечерно обръщение към украинците.

„Армията, полицията, кметът на Харков, областната администрация – всички действително работят за победата и го правят много ефективно. За съжаление, това не може да се каже за местното ръководство на СБУ. Дойдох. Ориентирах се. Уволних ръководителя на СБУ в областта.“ – съобщи държавният глава на Украйна.

По думите на Зеленски той е предприел тази мярка, тъй като в първите дни на пълномащабната война Дудин не е работил за защитата на града, а е мислил „лично само за себе си“. „С какви мотиви – това ще го изяснят правоохранителните органи.“ – коментира още украинският лидер.

Зеленски назначи Роман Дудин на поста ръководител на СБУ в Харковска област с указ от 25 март 2020 година, след като предшественикът му Николай Найдич се задържа на този пост едва половин година.

В неделя президентът на Украйна посети предните позиции на армията в района на Харков, където се запозна с оперативната обстановка и награди военнослужещи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

1

Propaganda

30.05 2022 в 09:55

Зеленски е комикът превърнал се в юнак. На челните линии е.

путкин е джуджето, което си остана лилипут. От бункера с инсценираните сценки, как уж се среща с "народа".