'Скоро може да ви няма': поредната заплаха на Тръмп към Северна Корея

OFFNews Последна промяна на 24 септември 2017 в 10:38 4506 3

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши в Туитър днес севернокорейския външен министър И Йон-хо и лидера на страната Ким Чен-ун, че "не след дълго тях може да ги няма", ако министърът продължава да повтаря мислите на "малкия човек ракета", очевидно визирайки Ким, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Министър И заяви в речта си пред Общото събрание на ООН снощи, че обстрелването с ракети на цялата територия на САЩ става неизбежно, след като "г-н президент Зло" Тръмп нарече пхенянския лидер "човекът ракета".

"Току-що чух какво каза външният министър на Северна Корея пред ООН. Ако той продължи да препредава като ехо мислите на малкия човек ракета, тях не след дълго няма да ги има", писа Тръмп.

Размяната на все по-заплашителни и лични обиди между Тръмп и Ким се засилва, докато Пхенян се надбягва с времето, за да постигне целта си да създаде ракета с ядрен заряд, способна да достигне континенталната територия на САЩ - нещо, което Тръмп се зарече да не допусне.

В безпрецедентно изявление в петък Ким нарече американският президент "изкуфял старец" и се закани да го усмири с огън. Така той отвърна на заплахите на Тръмп в речта му пред ООН напълно да унищожи Северна Корея с нейното 26-милионно население.

Вчера пък американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, придружени от изтребители, прелетяха съвсем близо до Северна Корея като демонстрация на сила.

Бомбардировачите са се движили в рамките на международното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея, като се превърнаха в първите за 21 век американски самолети, прелитащи на толкова близко разстояние от демилитаризираната зона.