Ситуацията в Украйна се влошава, смята френският представител в Съвета за сигурност на ООН

OFFNews 03 януари 2024 в 10:17 2331 4

Никола дьо Ривиер

Снимка БТА/АП

Постоянният представител на Франция в Съвета за сигурност на ООН Никола дьо Ривиер

Постоянният представител на Франция в Съвета за сигурност на ООН Никола дьо Ривиер е песимистично настроен по отношение на ситуацията в Украйна през 2024 година, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Не мисля, че се подобрява, мисля, че се влошава", каза Дьо Ривиер.

Той отбеляза, че броят на руските атаки с дронове и ракети расте, като те очевидно са насочени срещу гражданската инфраструктура на Украйна.

"Ясно е, че се цели сплашване на населението. Всичко това е в пълно противоречие с международното хуманитарно право", подчерта френският представител.

Според него в краткосрочен план няма надежда за преговори между страните в конфликта, но трябва настойчиво да се продължи с усилията за постигане на мир в Украйна.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че Русия е използвала почти 300 ракети и повече от 200 дрона в атаките си срещу Украйна през последните дни. 

В края на декември Русия предприе най-голямата въздушна атака срещу Украйна от началото на пълномащабната си инвазия, а навръх Нова година войските на Руската федерация изстреляха 28 ирански дрона "Шахед" срещу Одеса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1066

4

alcom4

04.01 2024 в 13:36

Каквото и да пробват, колкото и да "умуват",с бакалските си мозъци ,пресмятайки, дали ще им излезе "сметката",западните политици НЯМА да изоставят Украйна ! Колкото и политици да подкупи Путин ,все пак не успя толкова.Западняците,ще помагат без прекъсване не от някакъв хуманизъм и симпатии към Украйна.Като помагат на Киев ,те предпазват и себе си ,от руската опасност.

-529

3

6екеr4о

03.01 2024 в 12:23

Аман от празни приказки, тия паркетни лъвове толкова време ли не можаха да се светнат, че УкраИна непременно трябва да победи!

Всякакви приказки за преговори, примирие и други бля, бля, просто отдалечават тази победа във времето с цената на десетки хиляди убити и тотално разрушение...

-1650

2

ob1

03.01 2024 в 10:40

И точно затова трябва да се дава всичко необходимо на Украйна. Единственият изход е оркистан да бъде разгромен, което няма как да стане без сериозни количества техника.

2099

1

Mateevk

03.01 2024 в 10:27

Да, влошава се ситуацията, защото Западът не разбра с кого си има работа. В самото начало Макрон искаше най-вече Путин да не бъде посрамен с евентуално поражение. А после много бавно започна да настъпва отрезвяването. И още не е приключило, щом с всякакви хватки се забавя помощта за Украйна. А ако тя не воюва и не спре Русия, ще се наложи отвикналият от войни Запад да го прави. Или да се подчини на Путин. Страхотен избор.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика