Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Сирийската армия превзе почти всички територии на бунтовниците в Алепо

ОFFNews 12 декември 2016 в 18:28 8652 2

Битката за най-големия сирийски град Алепо се очаква скоро да приключи, след като бунтовниците се оттеглиха от останалите шест области в града, които бяха под техен контрол, предава "Индипендънт".

Сирийската армия твърди, че правителствените сили вече са превзели 98% от териториите на бунтовниците в града, след като в понеделник приведоха под свой контрол индустриалния район Шейх Саид.

"Те (бунтовниците) нямат много време. Те трябва или да се предадат, или да умрат", каза генерал-лейтенант Заид ал-Сале, ръководител на Комитета за сигурност на правителството в Алепо, като допълни, че очаква битката да приключи много бързо.

В момента бунтовниците са съсредоточени в много малък район в югоизточната част на града. 

Президентът Башар Асад в момента е близо до превземане на целия град, което ще бъде един от най-големите успехи на правителствените сили за близо шестте години на конфликта, измествайки последните подкрепяни от САЩ бунтовници.

Въпреки този успех, войната в страната все още не е приключила. Асад все още е изправен пред сунитската опозиция в Северна и Южна Сириа, както и пред "Ислямска държава". 

По данни на ООН гражданската война в Сирия е отнела живота на 400 000 цивилни, а повече от половината граждани на страната са напуснали домовете си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews