Бунтовниците в Алепо получили предложение да се изтеглят невредими

ОFFNews 12 декември 2016 в 10:15 2782 2

Опозиционните бойци в Алепо са получили в неделя предложение да се изтеглят от града, предава Ройтерс. Според представители на бунтовническите фракции, останали в Алепо, планът е на САЩ и Русия, но Москва отрича да е постигнато споразумение по въпроса. 

Сирийската армия продължава напредъка си и за последните две седмици бунтовниците са загубили три четвърти от контролираните от тях райони в източната част на града. През изминалото денонощиe войските на режима превзеха още един квартал - Шейх Саид, с което бунтовниците са притиснати в малка територия. Според Сирийската обсерватория за човешки права правителствените сили контролират над 90% от източно Алепо.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков опроверга информацията за споразумение.

"Въпросът за изтегляне на бунтовниците е тема на отделни споразумения. Това споразумение все още не е постигнато, най-вече защото САЩ настояват на неприемливи условия", заяви Рябков, цитиран от РИА.

В понеделник от руското министерство на отбраната заявиха, че за предходните 24 часа общо 728 бунтовници са предали оръжията си и са се преместили в западната част на Алепо.  



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

1

El Commandante

12.12 2016 в 10:36

Тва е неква смешна и нелогична войничка.
Сметнете как би звучало:германците от обсадения Берлин бяха освободени,заедно с оръжията си и им беше позволено да напуснат градав неизвестна посока...

И после, що джихадитата пак превзели Палмира, ми продължавайте да ги пускате и тва никога няма да свърши...

Един Дуерте би свършил къде по-добра работа...
 
X

Да помогнем на украинските деца!