Сирия съобщи за израелски ракети над Бейрут

OFFNews 02 юли 2023 в 07:30 952 0

Нощна ракетна атака

Снимка Getty Images/Архив

Нощна ракетна атака

Сирийската противовъздушна отбрана заяви, че днес е прехванала израелски ракетен удар по централните части на страната и е свалила повечето от ракетите, предаде Ройтерс, като се позова на сирийски държавни медии.

В изявление на армията се казва, че ракетите, които са прелетели над части от ливанската столица Бейрут, са поразили райони в близост до Хомс, като са нанесли само материални щети.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла веднага да потвърди достоверността на информацията.

Израелски военен говорител по-рано заяви в "Туитър", че противовъздушна ракета, изстреляна от вътрешността на сирийската територия към Израел, се е взривила във въздуха. Не стана ясно веднага дали двата инцидента са свързани.

Говорителят каза още, че израелски военни самолети са атакували сирийската батарея за противовъздушна отбрана, от която е била изстреляна ракетата. Военните самолети са атакували и други цели в района, добави той. По думите му няма информация сирийската ракета да е причинила жертви.

През последните месеци Израел засили ударите по сирийски летища и въздушни бази, за да попречи на Иран да доставя оръжия по въздуха на своите съюзници в Сирия и Ливан, включително ливанската групировка Хизбула. Израелските удари са част от ескалацията на продължаващ от години конфликт, като целта е да се забави все по-бързото укрепване на позициите на Иран в Сирия, казват израелски военни експерти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика