Сирени в Израел за въздушна атака рано тази сутрин

OFFNews 26 декември 2023 в 08:51 1290 0

Войната в Газа

Снимка БТА/АП архив

Сигнали за въздушна тревога прозвучаха в Израел в ранните часове на днешния ден. Сирените бяха задействани в населени места по границата с Ивицата Газа, съобщиха ДПА и БТА. 

„Войната срещу „Хамас“ далеч не е приключила.“, каза израелският премиер Бенямин Нетаняху, който посети войниците в Ивицата Газа в деня, в който военният кабинет започна да проучва новия египетски план за спиране на огъня.

Планът на Кайро включва прекратяване на огъня, поетапно освобождаване на заложници и създаване на палестинско правителство от експерти, които да управляват Ивицата Газа и окупирания Западен бряг. Предложението бе разработено съвместно с Катар.

Засега няма реакции и от двете враждуващи страни. Нетаняху посети Газа в деня на най-смъртоносните израелски бомбардировки в палестинската територия. 

Според медицинските власти за последното денонощие и половина са загинали 250 души, а над 500 са ранени. 

По данни на Министерството на здравеопазването на "Хамас" най-малко 70 души са загинали при удара в неделя вечерта по бежанския лагер Ал Магази в центъра на ивицата Газа. Израелската армия заяви, че "проверява инцидента".

Тази цифра не може да бъде проверена от независим източник, отбеляза АФП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки