Синът побойник на Кадиров получи трета награда за месец

OFFNews 25 октомври 2023 в 14:19 1473 1

Кадиров

Снимка Стоп кадър

Адам Кадиров в акция.

Малолетният син на чеченския държавен глава Рамзан Кадиров - Адам, получи орден за заслуги към Карачаево-Черкезката република. Това е третата му награда в рамките на един месец след публикуването на видеозапис, на който се вижда как пребива беззащитен арестант.

Ръководителят на Карачаево-Черкезката република Рашид Термезов обясни наградата с "личния принос" на Адам Кадиров за развитието на "междуетническото и междурегионалното единство и укрепването на традиционните ислямски ценности". Но не уточни какъв точно е приносът на 15-годишния син на Рамзан Кадиров, само нарече момчето истински патриот на региона и Отечеството, съобщава Би Би Си.

Предишния ден Адам Кадиров получи втората по значимост награда на Татарстан - орден "Дуслик" (Дружба). Чичото на Адам и депутат от Държавната дума Адам Делимханов обяви, че наградата е присъдена на сина на главата на Чечения "за значителния му принос за укрепване на междуетническия мир и хармония".

"Много се радвам, че във всеки бизнес АДАМ се старае 100% и постига видими резултати, като винаги се стреми да бъде най-добрият от най-добрите. Не е изненадващо, че личните и бизнес качества на АДАМ РАМЗАНОВИЧ му позволиха да спечели поредната си почетна награда", написа Делимханов в Телеграм.

Нито ръководителят на Татарстан Рустам Минниханов, нито други местни официални лица са обявили наградата, нито са публикували указ или прессъобщение за нея. Всички национални средства за масово осведомяване публикуват съобщения за наградата с позоваване на чеченски източници, публикациите не съдържат никакви коментари от страна на регионалните власти, отбелязва в. "Агентство".

На 19 октомври Азат Хамаев, депутат от Татарстан, говорейки на заседание на Държавния съвет на републиката, споменава за побоя над Журавел от сина на Кадиров и пита колегите си: "В какво правно поле живеем днес?". Ръководителят на Татарстан Минниханов заяви впоследствие, че думите на депутата нямат нищо общо с позицията на мюсюлманите в републиката, а Хамаев се извини за "емоционалното си изказване"

На 6 октомври Адам Кадиров е удостоен със званието "Герой на Чечения". Делимханов, който обяви това, го нарече "блестящ пример за изключително компетентен, всестранно образован и целеустремен млад човек".

Точно преди месец Рамзан Кадиров публикува видеозапис, на който се вижда как неговият Адам бие 19-годишния Никита Журавел, обвинен, че е изгорил Корана. В публикацията, придружаваща видеото, Рамзан Кадиров подчертава, че се гордее с постъпката на сина си.

Публикуването на видеото предизвика вълна от възмущение в социалните мрежи. До момента обаче руските власти отказват да коментират видеото, въпреки че според юристи хората, участвали в побоя, показан във видеото, както и Кадиров, разпространил видеото, могат да бъдат преследвани по поне девет члена от руското законодателство.

Три дни след публикуването на видеото Кадиров се срещна с руския президент Владимир Путин в Кремъл. Говорителят на Путин Дмитрий Песков отказа да отговори на журналистически въпроси за ситуацията със сина на Кадиров. Отговорът му на въпрос за причините за нежеланието му да коментира инцидента се превърна в мемо: "Не искам".

Никита Журавел, арестуван по обвинения в оскърбление на чувствата на вярващите и хулиганство след изгарянето на Корана, бе докаран в Чечения в края на май по лична заповед на ръководителя на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин. Според следствието младият мъж е дал показания, че е изгорил Корана по указание на украинските специални служби срещу възнаграждение от 10 000 рубли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

1

voododoll

25.10 2023 в 15:08

Споко, скоро наградат му ще е билет за концерт на Кобзон
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика