Силвио Берлускони е болен от левкемия. Започнал е химиотерапия

OFFNews 06 април 2023 в 09:56 1403 1

Берлускони

Снимка Getty images

Силвио Берлускони

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони е болен от левкемия, съобщи в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА. Си Ен Ен също обяви за болестта с позоваване на "близък до случая източник".

Вчера 86-годишният политик бе приет в миланската болница "Сан Рафаеле" заради подозрения, че страда от пневмония. Той бе настанен в реанимация заради дихателни проблеми.

Според "Кориере дела сера" възпалението на белите дробове при Берлускони може би е последица от цялостно отслабване на организма вследствие на левкемията. Знае се, че той е подложен на интензивни медицински грижи.

Вестникът не уточнява източника си на информация.

По-късно през деня АНСА потвърди новината, като допълни, че Берлускони е започнал химиотерапия. Бившият премиер и медиен магнат е получил доза от химиотерапията, след като е бил приет в интензивното отделение на болницата "Сан Рафаеле".

Състоянието на Берлускони е стабилно, заявиха хора от обкръжението му, сред които и италианският външен министър Антонио Таяни.

През 2016 г. Берлускони, който 4 пъти заемаше премиерския пост, претърпя тежка сърдечна операция. В миналото страдаше и от рак на простатата. През 2020 г. той боледува от COVID-19 и лежа в болница на няколко пъти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!