Сигнали за бомби в 115 училища в Белград

OFFNews 17 май 2023 в 12:21 805 1

Снимка pixabay

В 115 училища в Белград са получени сигнали за поставени взривни устройства, съобщи сръбската телевизия РТС, позовавайки се на информация от Министерството на образованиет.

Известията за поставени бомби са пристигнали на електронните адреси на 78 основни и 37 средни училища в белградските общини. Екипи на полицията са на място, а учениците и служителите са евакуирани.

В съобщение на Министерството на образованието се посочва, че за да се гарантира безопасността на учениците и служителите, учебните занятия в първата смяна са преустановени до приключване на полицейската проверка, а някои училища вече са проверени и занятията се провеждат в тях без проблеми.

Училищата ще информират учениците и техните родители за цялата необходима информация за преподаването чрез редовни комуникационни канали.

Директорите на училищата, които все още не са провери, ще получат информация кога ще бъде извършена проверка от МВР и ще се вземе решение за следобедна смяна.

В края на март десетки училища в цяла България започнаха да получават бомбени заплахи по мейл. Заплахите бяха спрени за самия ден на изборите - 2 април, но веднага след него бяха възобновени. Заради бомбения тормоз, продължил няколко дни, бяха арестувани 8 души - повечето от които ученици в различни градове. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови