Шолц след разговор с Путин: Той още не осъзнава, че сбърка с войната

За съжаление няма признаци, че в Кремъл се зараждат нови нагласи, заяви германският канцлер

OFFNews 15 септември 2022 в 11:33 3213 2

Шолц
Германският канцлер Олаф Шолц.

Германският канцлер Олаф Шолц заяви след разговора си с руския диктатор Владимир Путин, че не вижда промяна в позицията му за пълномащабно руско нахлуване в Украйна. Той все още вярва, че войната в Украйна е правилна, и не планира да я прекрати.

Шолц заяви това в сряда в Берлин по време на разговор с медиите, съобщи Die Welt.

"За съжаление, не мога да кажа, че той все повече се осъзнава, че е било грешка да се започне тази война. Няма и признаци, че там се зараждат нови нагласи", казва Шолц.

Въпреки това германският канцлер е убеден, че е необходимо да продължи да разговаря с Путин и да му обясни собственото си виждане за нещата.

"Защото съм твърдо убеден, че Русия трябва да се оттегли, да изтегли войските си, за да има шанс за мир в региона. И всеки ден разбирам, че това е единствената перспектива", обяснява Шолц.

На 13 септември германският канцлер Олаф Шолц проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин. Той продължи 90 минути и бе посветен на продължаващата война на Русия срещу Украйна и последиците от нея.

"Федералният канцлер подчерта, че всякакви по-нататъшни стъпки за анексиране на украински територии от страна на Русия няма да останат без отговор и няма да бъдат признати при никакви обстоятелства", заявиха от офиса на Шолц.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1022

2

suziebadgirl

15.09 2022 в 14:45

Шолц се самозалъгва, че може да повлияе на путлер. Макрон и той...
Вместо глупави разговори, по-добре ще е да ускори доставянето на
IRIS-T SL и другите доставки, за които лъже че ще бъдат предадени на Украйна всеки момент.

2099

1

Mateevk

15.09 2022 в 14:22

Ама той никога няма да се "осъзнае"! Това вече не се ли разбра? Той играе ва банк. Как си представя някой сега да каже - Ауу, ама аз малко съм сбъркал с тая война, в която измряха някакви си 100 хиляди души и от двете страни. Извинете за недоглеждането! Няма да се повтори. И тогава всички пляскат с ръце, прегръщат се, отменят се санкциите, поплакват си малко и завесата пада. Такива представления няма!