Шествие в памет на Борис Немцов в Москва

OFFNews 01 март 2015 в 11:15 4229 1

Хиляди поставиха цветя на мястото, където Немцов беше убит.

Снимка Reuters/Maxim Zmeyev

Хиляди поставиха цветя на мястото, където Немцов беше убит.

Поддръжници на опозицията ще шестват в Москва тази неделя в памет на убития в петък критик на Кремъл Борис Немцов, предаде "Ройтерс".

Хиляди хора положиха цветя и запалиха свещи в събота на моста, близо до Кремъл, където политикът и бивш вицепремиер на Русия беше разстрелян от неизвестни извършители.

Службите разследват няколко възможности за убийството му, сред които тази, че престъплението е с цел очерняне на имиджа на Путин или че вината носят радикални ислямисти, тъй като Немцов беше евреин.

За днес опозицията беше организирала "позивитно" шествие, което обаче беше трансормирано в траурно заради смъртта на политика. Организаторите обявиха, че чакат позволение от общината, за да проведе шествието, на което се очаква да дойдат около 50 000 души, но заради убийството е възможно да дойдат и много повече хора, традиционно необвързани с опозицията.



Маршрут на шествието.

Борис Немцов ще бъде погребан на 3 март в Троекуровското гробище в Москва, съобщи Константин Мерзликин, член на федералния политически съвет на партията ПАРНАС, на която убитият политик беше съпредседател.

Панихидата ще се проведе от 10:00 до 14:00 часа московско време в центъра "Сахаров", след това ще се състои погребението, както е решението на роднините на Немцов.

Междувременно Гари Каспаров написа в Туитър, че полицията е обискирала дома на Немцов след неговата смърт.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!