Шестима са осъдени в Индия за изнасилване и убийство на 8-годишно момиче

OFFNews 10 юни 2019 в 11:51 4059 0

Снимка The Times of India

Шестима мъже са обвинени в изнасилване, измъчване и убийство на 8-годишно момиче от мюсюлмански произход в хималайския регион Кашмир.

Мъжете са признати за виновни пред специално организиран съд, съобщи Би Би Си.

Тялото на жертвата е намерено в гората близо до град Катхуа още през януари 2018 година.

Всички задържани пледират, че са невинни и смятат, че обвиненията са лъжливи. Сред шестимата обвиняеми са пенсиониран държавен служител, четирима полицаи и непълнолетен. Последният ще бъде съден отделно в съответстие на закона за непълнолетни.

Майката на детето е поискала смъртно наказание за двама от осъдените – пенсионираният правителствен служител Санджи Рам и полицай Дийпак Кахурия, за които се смята, че оглавяват групата и са инициатори на престъплението.

"Лицето на дъщеря ми все още ме преследва и тази болка никога няма да ме напусне. Когато виждам други деца на нейната възраст да играят около мен, сърцето ми се къса”, казва тя пред Би Би Си.

Семейството е решило да не присъства в съда по време на изслушването на присъдата.

"Това е победа на конституционния дух", заявява адвокатът, който представлява семейството на детето.

Той добавя, че цялата страна се е борила за справедливост при този случай.

Защитата на обвиняемите твърди, че делото се основава на косвени доказателства. Адвокатът на извергите иска минимално наказание, като посочва „смекчаващи обстоятелства”, включително факта, че мъжете са единствените, които хранят семействата си.

Изнасилването и убийството край град Катхуа са един от многото известни случаи, които карат Индия да въведе нов закон, който налага смъртно наказание на всеки, осъден за изнасилване на дете под 12-годишна възраст.

Подробностите за нараняванията, причинени на детето, дълго време ужасяват населението на страната.

Недоволството по случая нараства, след като двама министри от управляващата националистическата хиндуистка партия "Бхаратия Джаната" присъстват на митинг, организиран в подкрепа на обвинените мъже.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови