Шефът на ВМРО-ДПМНЕ отиде на инструктаж при ментора си - укриващия се в Унгария Никола Груевски

Депутатът от управляващата в Скопие СДСМ обвини Мицкоски, че е обещал да няма българизация при преговорите за членство в ЕС

OFFNews 25 юли 2022 в 15:23 2812 1

среща

Снимка Фейсбук профилът на Християн Мицкоски

Християн Мицкоски

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, заедно със зам.-шефа на партията Александър Николоски, са в Будапеща, където са се срещнали с премиера на Унгария и председател на партия ФИДЕС Виктор Орбан, съобщи Мицкоски във фейсбук профила си, цитиран от БТА.

На срещата е била обсъдена евроинтеграцията на Република Северна Македония.

"Изтъкнах позицията на ВМРО-ДПМНЕ и македонския народ, че интеграцията е необходима, но тя трябва да бъде достойна и със запазване на идентичността на народа“, написа Мицкоски.

На срещата е било отбелязано, че Северна Македония и ЕС са изправени пред най-тежката зима в историята, с големи трудности по отношение на енергийните доставки.

"Отбелязахме, че правителството в (Северна) Македония не предприема необходимите стъпки за справяне с енергийната криза, въглища, мазут, газ и петролни продукти не се осигуряват навреме, но когато дойде пикът на кризата, ще се дават няколко пъти по-големи суми от това, което би могло да се изразходва, ако същите тези ресурси бяха осигурени навреме", пише Мицкоски

В Будапеща от 2018 г. живее бившият председател на ВМРО-ДПМНЕ и бивш македонски премиер Никола Груевски, който е с няколко присъди за злоупотреба със служебно положение и незаконно финансиране на партията, а след последното дело съдът постанови да бъде конфискувана централата на ВМРО-ДПМНЕ.

На пресконференция депутатът от управляващата СДСМ Мартин Костовски коментира, че "Мицкоски отново е в Будапеща, вероятно за нови инструкции от ментора си Груевски по отношение на поискания от тях референдум. Мицкоски и Апасиев (лидерът на „Левица“) се провалиха в намеренията си, провалиха се лъжите и черните им сценарии, а сега се опитват да създадат нови пречки по европейския път на страната. Всичко, е точно обратно на това, което твърдеше Мицкоски - няма българизация, няма асимилация, започнахме преговорите с ЕС с чист македонски език и запазена идентичност", каза Костовски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови