Шефът на ЦРУ пристигна в Либия

OFFNews 12 януари 2023 в 22:20 1583 2

Снимка Пресслужба на Либийското правителство

Уйлям Бърнс и Абделхамид Дбейба

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс пристигна в четвъртък на посещение в Либия  - месец след като либиец, заподозрян за атентата в Локърби, беше екстрадиран в Съединените щати, съобщи БТА.

Това е първата по рода си визита след нападението срещу консулството на САЩ в Бенгази през 2012 г., при което бяха убити четирима души, включително посланик Кристофър Стивънс.

Министър-председателят Абделхамид Дбейба прие в кабинета си директора на ЦРУ Уилям Бърнс, придружен от шарже д'афер на посолството на САЩ и придружаващата го делегация. На срещата присъстваха министърът на външните работи и международното сътрудничество Нажлаа Ал-Мангуш и ръководителят на разузнавателната служба Хюсеин Ал-Айеб, съобщи в профила си в Туитър пресслужбата на либийското правителство.

По време на срещата Бърнс подчертал необходимостта от развитие на икономическото сътрудничество и сътрудничеството в областта на сигурността между двете страни, като похвали състоянието на стабилност и растеж, наблюдавани в Либия през последния период.

От своя страна либийският премиер заявил, че целта на неговото правителство е да стабилизира страната и да я укрепи в международен план, за да стигне до изборите.

Правителството на Дбейба е признато от ООН, но легитимността му се оспорва от съперничещия лагер в Източна Либия. В средата на декември то екстрадира в САЩ Абу Агила Мохамад Масуд Хеир ал Марими, заподозрян във връзка с бомбения атентат срещу самолет на авиокомпания "Пан Ам" над Локърби, Шотландия, през 1988 г. при който загинаха 270 души, припомня АФП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

12.01 2023 в 22:26

Винкел,

Да им пратим Митрофанка, бе! Ще цъфнат и ще вържат! :D

-5840

1

Нищо добро не ги чака либийците.
 
X

Да помогнем на украинските деца!