Шефът на предизборния щаб на Тръмп подаде оставка

OFFNews 19 август 2016 в 18:54 5300 2

Снимка Reuters

Шефът на предизборния щаб на кандидата за президент на САЩ на републиканците Доналд Тръмп - Пол Манафорт, подаде оставка. 

Името на Манафорт беше свързано през последните дни с дейността на проруски партии в Украйна. 

"Ню Йорк таймс" написа в понеделник, че в тетрадка с нелегално счетоводство на проруска партия в Украйна присъства името на Пол Манафорт, като срещу него е записано плащане на стойност над 12 млн. долара.

Около този факт нямаше много подробности и председателят на щаба на Тръмп отрече да е получил пари от партията. 

По-късно обаче украински депутат показа нови документи, от които стана ясно, че Манафорт е взел милиони от Партията на регионите на Виктор Янукович за провеждане на социологически проучвания и за закупуване на компютри. 

"Манафорт не е работил безплатно в Украйна, той е обслужвал Партията на регионите в продължени ена повече от 10 години и е ясно, че му е плащано за това. Парите са давани в брой и е невъзможно да се проследи движението им, но нямам съмнение в тези документи", обяви Серхий Лешченко, член на пропрезидентската фракцията в украинския парламент. 

Пол Манафорт е подал оставката си тази сутрин и тя е била приета.

"Тази сутрин Пол Манафорт предложи – и аз приех – оставката му от щаба. Много съм благодарен за страхотната му работа, помогнала ни да стигнем до сегашното състояние и особено за усилието му да ни води през процеса на спечелване на делегати и на номинацията на конгреса на Републиканската партия", обяви Доналд Тръмп.

"Пол е истински професионалист и му пожелавам най-големи успехи", се казва още в изявлението на кандидат-президента.

Манафорт стана шеф на предизборния щаб на Тръмп през юни. В сряда обаче той беше понижен, а начело на щаба застанаха Келиан Конуей и Стивън Банън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews