Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Шефът на Интерпол е отведен на разпит в Китай и след разпита няма следа от него

OFFNews 05 октомври 2018 в 18:39 8340 1

Снимка ITU/M. Jacobson - Gonzalez

Президентът на Интерпол Мън Хунвей е разследван в Китай, съобщи вестник "Саут Чайна морнинг пост".

Хонконгският вестник се позовава на анонимен източник, според когото 64-годишният Мън е отведен за разпит веднага след кацането на самолета, с който пристигнал на 29 септември в Китай.

Информация за това къде се намира в момента и какви са били основанията за разпита не се съобщават, както и каква е била целта на пътуването му до Китай.

По-рано беше съобщено, че френските власти са започнали разследване, след като съпругата на Мън е подала сигнал за изчезването му. Тя казала, че няма вест от него, откакто той заминал за Китай на 29 септември. Централата на Интерпол е във френския град Лион.

Мън е президент на Интерпол от 2016 г. Той все още фигурира като заместник-министър на сайта на министерството на обществената сигурност на Китай, но според "Саут Чайна морнинг пост" е изгубил през април мястото си в Централния комитет на комунистическата партия.

Няма коментар от китайското министерство на обществената сигурност, посочва Ройтерс. 

Междувременно международната полицейска организация Интерпол заяви, че е запозната със съобщенията за "предполагаемо изчезване" на нейния президент Мън Хунвей и че въпросът е работа на съответните органи във Франция и Китай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews