Шакира се споразумя с прокуратурата, за да избегне процес за $15 млн.

OFFNews 20 ноември 2023 в 14:30 836 2

Шакира

Снимка GettyImages

Шакира с наградите за "Песен на годината", "Най-добра поп песен" и "Най-добро градско/фюжън изпълнение" присъства на 24-те годишни латино награди "Грами" на 16 ноември 2023 г. в Севиля, Испания

Певицата Шакира сключи споразумение с прокуратурата, за да избегне съдебен процес по обвинения, че не е платила 14,5 милиона евро (15,74 милиона долара) подоходен данък в Испания между 2012 и 2014 г., предаде Ройтерс.

Съдията обяви, че исканото от обвинението лишаване от свобода е заменено за парична глоба.

В понеделник суперзвездата се яви в съда в Барселона, за да присъства на първия ден от процеса срещу нея.

Шакира вече отказа сделка през 2022 г. Тогава тя заяви, че е невинна. Сега е взела решението си, „за да пощади децата си от това да виждат как майка им е жертва на личното си благополучие“.

„Трябва да преодолея стреса и емоционалното натоварване от последните няколко години и да се съсредоточа върху нещата, които обичам - моите деца и всички възможности, които предстоят в кариерата ми, включително предстоящото ми световно турне и новия ми албум, от които съм изключително развълнувана. Възхищавам се изключително много на онези, които се бориха с тези несправедливости докрай, но за мен днес победата означава да си върна времето за децата и кариерата си“, казва тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови