Северна Корея отново без интернет заради филма "Интервюто"

Все пак ще покажат филма в 200 кина в САЩ

OFFNews 24 декември 2014 в 10:21 9003 6

Снимка Ройтерс

Северна Корея отново остана без интернет. След като в понеделник мрежата бе спряна в цялата страна за 9 часа, снощи, малко след възстановяването на връзката, ситуацията се повтори.

Подозренията отново падат върху САЩ. Предполага се, че това е отговорът на САЩ след заканата за хакерска атака срещу "Сони Пикчърс" заради филма им "Интервюто". В отговор на заплахата на Северна Корея американският президент Барак Обача заяви, че Вашингтон ще отговори "както и когато прецени".

От "Сони Пикчърс" не се отказват от премиерата на филма. Компанията обяви, че ще се прожектира в над 200 киносалона. Решението на "Сони" дойде след като първоначално коледната премиера на филма беше отменена заради заплахите от севернокорейски хакери. Холивудското студио обаче се е договорило лентата да се прожектира от независими разпространители.

"Интервюто" е комедия, в която се разказва за измислен заговор за убийството на севернокорейския ръководител Ким Чен-ун. Първоначално заради хакерските заплахи "Сони" отмени премиерата на филма. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови