Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Северна Корея изстреля ракета над Япония

OFFNews 29 август 2017 в 08:02 9698 8

Северна Корея изстреля ракета, която прелетя над Северна Япония тази сутрин към 6.06 ч., съобщиха правителствата на Южна Корея и Япония, цитирани от световните информационни агенции.

Съветът за сигурност на ООН свиква спешно заседание днес.

Ракетата била изстрелята от място близо до Пхенян, според южнокорейските военни - от района Сунан край севернокорейската столица. Разпаднала се е на 3 части и е паднала в Тихия океан, на около 1180 км източно от нос Еримо на японския остров Хокайдо.

Населението на 6 префектури е било предупредено чрез системата за извънредно оповестяване да вземе предпазни мерки.

Японските военни не са опитали да свалят ракетата.

Ще положим максимални усилия, за да защитим живота на хората, заяви премиерът Шиндзо Абе, преди да влезе на извънредно правителствено заседание.

Напоследък напрежението между Северна Корея и САЩ отслабна, след като няколко седмици преди това двете страни си размениха заплахи. Лидерът на КНДР Ким Чен-ун заплаши да изстреля ракети в морето край американския остров Гуам, а президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Пхенян, че ако застраши САЩ, те ще реагират с "огън и гняв". 

През юли Пхенян извърши две изпитания на балистични ракети и това предизвика остра реакция от страна на САЩ, Япония и Южна Корея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

8

Стефан

29.08 2017 в 18:45

Значи, така:
Когато в трудовата ти книжка се появят толкова страници космически изследвания, колкото в моята - тогава и ще имаш мнение за Моята квалификация. Когато обзУванието ти се доближи до моето - може би дори повече.
А засега се сърди на себе си.

23293

7

Стефан

29.08 2017 в 15:54

Балистичните ракети СА управляеми. Ако умееш да ги управляваш.
Както на орбиталния участък (Сатана и Ярс), така и в атмосферата (Искандер). За стратегическата управляемост (през Северния полюс, или през Южния), разговора верно е друг, и безинтересен в случая. Но те могат да се пренасочват към резервна цел, след старта.
Уж балистичните бойни глави на съветските/руски големи ракети, също са управляеми, даже след влизането в атмосферата, даже по рейсов способ на доставка.

29217

6

Лопе де Вега

29.08 2017 в 14:53

Грешка бе. "Хвасон 14"! Изтървал съм цела единица.

Венсеремос!

Поздрав!

29217

5

Лопе де Вега

29.08 2017 в 14:51

Ако една ракета е балистична, тя е неуправляема. Обратното също е вярно. Засега Кимчо фърля неуправляеми, демек балистични ракети. Доколкото може да се съди за качествата на "Хвасон 4" , тя може да изнесе на ниска орбита примерно половин тон товар, т.е., да я наречем космическа. И кво от това?

Рот фронт.

Поздрав!

23293

3

Стефан

29.08 2017 в 11:28

Значи, ти познаваш конструкцията и технологиите на севернокорейските ракети? И от къде знаеш тия нища, служителю на Ким Чен Ун?
Или, може би знаеш други управляеми балистични ракети, освен една съветска и две руски?
А, виж, че не знаеш кога и на какво се разпадат тристепенните междуконтинентални ракети, значи само, че не си чувал за уравнението на Мещерски. Иначе казано - нямаш десети клас:)

8000

2

Tanyo Tanev

29.08 2017 в 11:20

Северна Корея е изстреляла ракета в Космоса :-) над 100 км е космос
 
X

Подкастът на OFFNews