Северна Корея арестува американец

OFFNews 07 май 2017 в 16:40 5814 2

Четвърти американец арестуваха в Северна Корея. Последният арестуван, от вчера е Тони Ким Хак-сон, който е задържан заради подозрителна  дейност срещу държавата, съобщава CNN.  

Действията на властите идват на фона на изключително напрегната обстановка между Пхенян и Тръмп заради севернокорейската ядрена програма.

Задържаният Ким Хак-сон работел в пхенянския Научнотехнологически университет. В него преподават няколко американци, а там се обучават главно деца на елита.

В края на април беше задържан друг американски гражданин, преподавател в университета - Ким Сан-дук, наричан също Тони Ким.

Тогава постоянната представителка на САЩ в ООН Ники Хейли коментира, че задържането на американеца е опит на режима на Ким Чен-ун да използва мъжа като средство за натиск върху Америка. 

Още двама американци бяха арестувани в Северна Корея - Ото Уормбиър, студент на 21 години, който беше осъден миналата година на 15 години принудителен труд за разпространяване на пропагандни материали и Пастор Ким Тхон-чхол, който излежава 10-годишна присъда за шпионаж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

1

Black Hex

07.05 2017 в 17:07

Тая новина е специално за шорошомолски леки платени женчовци, които по цял ден питат що никой не отивал да живее и работи в Русия.
Ами ето на! Американците отиват да правят това в Северна Корея, което разбира се е дваж по-лошо нещо, от това да правят същото в Русия! Нали?
:))))

И представете си, това НЕ Е ЕДИНИЧЕН СЛУЧАЙ! УЖАС! бЕГОМ ВСИЧКИ ВКУПОМ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ ПРЕД ПОСОЛСТВОТО НА сЕВЕРНА кОРЕЯ В сОФИЯ!




Спазвайте правилника, който сами сте сътворили!
гароне МЪСТ ДАЙ!
https://id.offmedia.bg/profile/57334e15b5cd3026197b9a1236caabaf
 
X

Да помогнем на украинските деца!