Сепаратисти от ДНР с видео до Путин, не искат да се бият на първа линия

Имам херния, скъсан бицепс, наполовина съм сляп, а с едното ухо не чувам, разказва в обръщението до президента боец

Красимир Крумов 03 юни 2022 в 08:30 34626 21

Разбунтували се бойци на ДНР

Снимка OFFNews

Над една дузина от разбунтувалите се разказват във видеото до Путин личната си медицинска и семейна история.

Сепаратистки бойци на прокремълската Донецка народна република, воюващи в района на Херсон, се обърнаха към президента на Русия Владимир Путин с искане да ги изтегли от Херсонска област. В клипчето военните разказват колко са болни, а видеото прилича на колективен медицински сеанс. 13 души от „инвалидната рота“ съобщават конкретните си оплаквания, сред които кашлица и високо кръвно и искат намесата на руския президент.

Освободените от руската армия жители на Херсонския край, които са представяни от кремълската пропаганда и като освободители на местното население, разпространиха отвореното си обръщение в социалните мрежи и го придружиха с анамнези за медицинското си състояние.

„Уважеми Путин, Владимир Владимирович. Към вас се обръща личният състав на първа рота от пети стрелкови батальон на 113-и стрелкови полк от мобилизационния резерв на Донецката народна република. Обръщаме се към офицерския корпус на РФ и полковника от КГБ, който през декември 1989 година защити поверените му подчинени. Както и тогава, ние не можем да получим отговор на нашите законни искания. За онази ситуация вие се изразихте като за болест на държавата, наречена парализа на властта. Сега безразличието на държавния апарат отново принуждава хората да отстояват своите права. Сега вече срещу от произвола по места“ – пишат бунтарите.

Споменавайки 1989 година, донецките воини имат предвид превърналата се в легенда история за това как уж по време на протестите срещу ЩАЗИ в Дрезден в щабквартирата на КГБ на „Ангеликащрасе“ 4 Путин с часове изгарял секретни архивни материали в печката си, а докато горят, излязъл да преговаря с тълпа от хора и героично защитавал сградата на КГБ, документите и хората си.

Недоволните военнослужещи на ДНР се оплакват, че през цялото време от началото на войната личният състав е преодолявал глад и студ, като през значителен период нямал нито материално, нито медицинско, нито продоволствено обезпечение. Процедурата за мобилизация се провеждала без медицинско освидетелстване.

Сред личния състав имало такива, които съгласно закона на ДНР не би трябвало да бъдат мобилизирани - с хронични заболявания, хора, които са нечии настойници, които имат психични проблеми, многодетни бащи, психичноболни, глухи и слепи.

„Другари офицери, нашите средства за масова информация критикуват противника заради неговото цинично отношение към живота на войниците от редиците на Териториалната отбрана. Моля отговорните лица да не заприличват на противника и да не превземат за пореден път крепостта „на щик“, без да се съобразяват с живота на войниците“ – казват в своя видео манифест сепаратистите.

Във втората част на видеото са снети анамнези за здравословното и семейното положение на повече от дузина проруски бойци. Иван Владимирович Савчук се жалва пред Путин, че е многодетен баща, а жена му е след сериозна операция. Максим Иванович Худинов има пиелонефрит. Дмитрий Едуардович Матеев казва, че от 2002 година е на отчет в психодиспансер с диагноза разстройство на психиката и склонност към самоубийство. На 26 февруари принудително бил отведен във военното окръжие. Когато, вече на фронта, потърсил медицинска помощ, му казали, че ще му донесат скалпел и ще му помогнат. Освен това боецът се оплаква, че има хепатит и цироза.

Болотов Роман Александрович е със зрение минус 5, нищо не вижда, а от седмица и половина е със силна кашлица, болки в гръдния кош и няма апетит – надява се да чуе болежките му самият Путин. Андрей Игорович Лошенко също не иска да е на фронта, защото баща му е инвалид втора група и се нуждае от грижи.

Жена и четири деца очакват вкъщи Александър Владимирович. „Имам скъсан бицепс на дясната ръка, наполовина съм сляп, с едното ухо не чувам“ – разказва в медицинския видеопреглед Константин Григториевич Полянски, който на всичко отгоре има и херния.

„Като си кажем законните искания на висшестоящите, те ги третират като саботаж.“ – обяснява лидерът на бунтовниците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12315

20

denislav

05.06 2022 в 12:30

Металика са им написали и химн.
Още през 1986-а - https://textovenapesni.com/metallica/disposable-heroes.html

Metallica - Disposable Heroes ПреводБългарски

Тела разпръстнати в полета видях, края на жадните за геройства
Никой не си играе на войници сега, никой не се преструва

бягайки насляпо през бойните полета, отгледани за да бъдат убити
Жертва на това, което ще се случи, да бъдат слуги догато загинат
Войник, направен от глина
Той е само празна обвовка
На 21, единствен син
Но той ни служи добре
Отгледан за смърт, не за любов
Да прави това, което му наредим
Свърши тук. Поздравление, Смърт,
Той е твой, отведи го
Обратно на фронта
Ще правиш това което ти кажа, и когато кажа
Обратно на фронта
Ще умреш когато кажа, ти трябва да умреш
Обратно на фронта
Ти страхливец
слуга
слепец
Грахота на оръжията не означава нищо за мен
Звук на часовника тиктакащ, възползвай се от него някак
Още един човек, още една нашивка за теб, жадуваш за слава
Тела разпръснати в полетата видях

210

19

Merc

03.06 2022 в 23:27

Изменения с 2000 года в России

Школ
Было: 68 100
Стало: 40 800

Больниц
Было: 10 700
Стало: 5 100

Аварийного жилья
Было: 9.5 млн. кв. м
Стало: 25.5 млн. кв. м

Чиновников
Было: 1 161 500
Стало: 2 327 623

Миллиардеров
Было: 0
Стало: 83

-240

18

редовно четящ

03.06 2022 в 20:47

Пушечното месо започва да се осъзнава.

-5531

17

Ран Босилек

03.06 2022 в 19:40

Фейк след фейк и на това укросите му викат информационна война.

2073

16

Johnny B Goode

03.06 2022 в 17:01

Егати разпасания башибозук.

14469

15

случайно прочетох

03.06 2022 в 11:58

Тези не схваащат ли, че Путин е завоевател, а не освободител и не го интересува благосъстоянието на местните? Едва ли му трябват и инвалиди!

318

14

Valioka

03.06 2022 в 11:55

Може да е фейк... Ако е фейк - браво, много бодър дух на украинските бойци, с чувство за хумор... Ако не е фейк - браво, много зле за сепаратистите... И в двата случая, драги ми тролове, рестото е у вас...

2550

13

alfakentavur

03.06 2022 в 11:24

Забравих, че пълните гащи и като видите татуировки. Само че и рашистки войничета с татуирани свастики колкото щеш. Те какви са? Денацификатори под прикритие?

11178

12

Крушата

03.06 2022 в 11:17

Този с татуировките и боядисания в синьо пълнител го сложили най-отпред :D
Както винаги липсата на елементарно мислене в фейкчета като горното е налице. Но от друга страна бият с масовост. И за повечето хора тука, които по-добре наложен за тях навик не включват в действие сивото си вещество са благодатна почва.
 
X

Да помогнем на украинските деца!