Сенатът на Полша обяви Руската федерация за терористичен режим

OFFNews 27 октомври 2022 в 07:46 2614 3

Сенат Полша

Снимка wikipedia

Сенат Полша

Горната камара на Полския сенат обяви Руската федерация за терористичен режим, съобщи БТА, цитирайки полската агенция ПАП.

На вчерашното си заседание камарата на сената прие единодушно резолюция, в която се призовава международната общност да подкрепи Международния наказателен съд в разследването на лицата, отговорни за военните престъпления в Украйна.

"Руските нашественици тероризират населението на украинските градове, бомбардират граждански обекти като: детски градини, училища, театри и жилищни комплекси. Бандити в руски униформи измъчват и убиват военнопленници и цивилни в окупираните територии. Те отвличат украински деца, за да ги отгледат като еничари. Те изселват, преселват и изпращат украински граждани в най-отдалечените краища на Русия" - се казва в приетата вчера резолюция.

В текста се подчертава, че режимът на Владимир Путин се е върнал към "жестоките практики на режимите на Сталин и Хитлер".

В текста на резолюцията се казва ясно, че на 24 февруари 2022 година Русия е започнала чудовищна война срещу Украйна, и че ще бъдат приветствани усилията на всички институции и организации, които изследват и документират престъпленията срещу населението на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

3

Име на профила

27.10 2022 в 09:26

https://www.newsweek.com/finland-will-allow-nato-place-nuclear-weapons-border-russia-1754925

Майстор-стратег!

2923

2

Cornucopia

27.10 2022 в 09:04

Ето това е национално отговорна позиция. За разлика от мижитурското снишаване пред кремълския изверг, демонстрирано от родната т.нар. политическа класа. Но какво да очакваме от хора, избрани от други хора, които вярват в плоската земя, рептили , смятат че билгейц ги ръси с ваксини от самолети и носят червен конец против уроки, докато се кръстят в църква пред поп-комунист. Ненормална работа.

2550

1

alfakentavur

27.10 2022 в 08:37

А нашия РеZидент с повод и без повод обяснява, че не трябва да се дават оръжия на Украйна.
Вчера са му спуснали нова опорка: "Какво сте внесли в армията, за да искате да изнасяте".
Искам да видя дали президентите на някоя от десетките държави, които дават оръжие на Украйна, е задавал такъв въпрос. И дали е казвал, че това е въвличане във войната. Щото по тая "логика" над 50 държави вече са "въвлечени".
 
X

Да помогнем на украинските деца!