Секс скандали тресат Австралия: Изнасилване, мастурбация и една "лъжлива крава"

Ивайла Сопотенска 23 март 2021 в 11:39 7525 0

Снимка Wikipedia commons CC BY-SA 4.0

Поредица от секс скандали разбуниха духовете в Австралия. След обвиненията за изнасилване от служителка в парламента се появиха твърде пикантни и непристойни видеа. На едното от тях двамата служители на парламента са се снимали как мастурбират върху бюрото на депутатка.

Тези случаи развълнуваха силно обществеността в държавата. Там темата се коментира основно във връзка със сексуалния тормоз към жените. Отношение взе дори и министър-председателят Скот Морисън. Той призна, че има нарастващо недоволство към начина, по който се справя с твърденията за лошо отношение към жените в политиката.

Коментарите на Морисън дойдоха броени часове след като австралийски вестник и телевизионният Канал 10 съобщиха за видеата, запечатали непристойното поведение на мъжете, които са държавни служители в парламента.

Единият от тях вече е отстранен от длъжност.

Управляващата либерално-национална коалиция е подложена на силен натиск през последните седмици след твърденията за изнасилване от Британи Хигинс - служител на либералната партия, включително в офиса на министър от кабинета. 

Бившият шеф на Хигинс, министърът на отбраната Линда Рейнолдс, също беше принудена да се извини и да плати обезщетение на бившата си сътрудничка, след като я нарече "лъжлива крава".

Проблемът подтикна десетки хиляди хора да се съберат на протести миналата седмица и доведе до спад в доверието към Морисън в социологическите проучвания.

Той се опита да защити действията на правителството си в работата за подобряване на равенството между половете, но във вторник той прие, че има широко недоволство.

„Признавам, че много австралийци, особено жените, вярват, че не съм ги чул и това силно ме притеснява“, каза Морисън пред репортери в Канбера.

"Трябва да се справим по-добре ... трябва да подредим тази къща."

Той обаче даде малко конкретни предложения за подобряване на културата на работното място в парламента, настоявайки, че промените ще бъдат обявени през следващите седмици.

Критиците смятат, че правителството е било твърде бавно и неефективно в отговора си на широките обвинения в сексизъм и женоненавист в парламентарната култура - проблем, който според тях се разпростира извън рамките само на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews