Секс игри и записи: Секретарка съди бившия ''кмет на Америка'' Руди Джулиани за неизплатени заплати

OFFNews 17 май 2023 в 10:09 2322 0

Джулиани

Снимка ЕПА

Рудолф Джулиани

По-малко от седмица, след като съдебно жури в Манхатън призна бившия президент на САЩ Доналд Тръмп за виновен в сексуален тормоз и клевета (но го оправда по обвинението в изнасилване), е подаден граждански иск срещу бившия му защитник - 78-годишния адвокат Руди Джулиани.

Бизнесдамата и публицист Ноел Дънфи, която е работила за Джулиани от януари 2019 г. до януари 2021 г., е направила публично достояние претенциите си срещу него още през януари, а сега официално е подала 70-страничен иск във Върховния съд на Манхатън, в който обвинява бившия си работодател, че я е склонявал към сексуална близост и не ѝ е изплатил близо 2 млн. долара заплата, съобщава Би Би Си.

Тръмп, който сега обжалва, е бил наказан да плати на ищцата си 5 млн. долара, докато Дънфи търси от Джулиани двойно повече.

От дълго време Джулиани е изключително популярен в Ню Йорк, където като ръководител на федералната прокуратура в Манхатън на практика прекърши гръбнака на местната италианска мафия, преди да бъде избран за кмет и да направи Ню Йорк най-безопасния от големите американски градове. Терористичните атаки от 2001 г., които се случват в края на управлението му, му спечелват славата на герой и почетното звание "кмет на Америка".

Близостта на Джулиани с Тръмп и отчаяните му опити да докаже, че президентските избори през 2020 г. са били фалшифицирани, настройват половината страна срещу него, водят до издирване от ФБР, отнемане на адвокатския му лиценз - засега временно, и загуба на споменатата титла.

Ноел Дънфи представя бившият "кмет на Америка" като пияница и женкар, който пие виагра и постоянно изневерява.

Той наема Дънфи като мениджър по бизнес развитие и свой секретар и ѝ определя годишна заплата от един милион долара плюс данъците, но без договор. Според нея Джулиани обяснил, че се развежда със съпругата си и трябва да крие доходите си от жена си и адвокатите ѝ, защото иначе ще го оберат. 

Сега медиите светкавично разкриха, че той всъщност се е развел още през декември 2019 г., но така и не е започнал да плаща заплатата на Дънфи. По думите й Джулиани понякога ѝ подхвърлял пари на черно и за 2 г. й платил общо 12 000 долара, а й дължи 1 988 000 долара.

Най-сензационното разкритие на бившата служителка е, че Джулиани се е опитал да изтъргува помилването на Тръмп за по 2 млн. долара

Критиците на Тръмп се надяват, че Дънфи ще пусне записи за скандалните си разкритията срещу Джулиани по темата. Факт е, че бившият прокурор не се е колебал дълго, за да позволи на новия си асистент да записва разговорите им, а понякога дори сам е натискал червения бутон, така че всички записи са легитимни.

Жената твърди, че въпреки липсата на редовни доходи, продължила да работи и предоставяла сексуални услуги на господаря си. Правила го с надеждата, че рано или късно ще ѝ бъде платено, но и защото Джулиани се съгласил да я представлява безвъзмездно в съда, където се разглеждал искът на Дънфи срещу бившия ѝ партньор. Ноел Дънфи го обвинила, че я е изнасилил и хвърлил по стълбите. Мъжът пък твърди обратното - че Ноел го е пребила и малтретирала, и ѝ предявил насрещен иск за чест и достойнство, твърдейки, че тя го изнудва.

През 2016 г. Дънфи се споразумяла с него срещу 10 000 долара. Но по това време, когато случайно се среща с Джулиани във фоайето на един от небостъргачите на Тръмп, съдебният спор с бившия ѝ партньор все още се вихри.

Защитата на Джулиани би могла да използва това обстоятелство, за да представи ищцата като серийна изнудвачка. Изкушението да има безплатно на своя страна известен адвокат като Джулиани очевидно е било неустоимо и жената е продължила да му предоставя сексуални услуги.

Според нея те започнали с орален секс при една от първите им срещи, когато Дънфи, тогава живееща във Флорида, се съгласила да прекара нощта в спалнята за гости в апартамента на Джулиани в Манхатън и злоупотребила с червено вино по негово настояване.

Ако се вярва на думите й, по време на орален секс Джулиани обичал да говори по телефона (веднъж със самия Тръмп), като обяснявал, че иска да бъде "като Бил Клинтън", чиято афера със стажантката в Белия дом Моника Люински все още е прясна в съзнанието на по-възрастните.

По време на ковид пандемията Дънфи започва да работи дистанционно и твърди, че Джулиани често я молил да се съблече по време на видеоразговорите. Той имал навика да нарича ищцата по време на сношението своя дъщеря, което я карало да се чувства изключително неудобно.

Тъй като Ноел Дънфи е натрупала значителна колекция от звукови файлове, в исковата молба се цитират избрани изявления на ответника, които го представят в неблагоприятна светлина. Ето няколко примера.

жулиани заяви пред г-жа Дънфи, че "черните мъже" пребиват жените повече от всички останали... Същото се отнася и за латиноамериканците - това е в тяхната култура".

"Джулиани твърдеше, че (наследилият го) кмет (на Ню Йорк) Майкъл Блумбърг "станал гей", защото жена му го напуснала".

"Джулиани се подиграваше на арабите и евреите".

"Джулиани се подиграваше и сексуализираше Хилъри Клинтън и се подиграваше с тялото ѝ".

Рудолф Джулиани категорично отрича всички твърдения на ищеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови