СБУ засипа с дронове руски лагер с 3000 войници и 80 бойни единици

OFFNews 18 октомври 2023 в 13:31 5817 2

Халино
Украинската служба за сигурност (СБУ) атакува с дронове руски полеви военен лагер край летище Халино близо до село Постояли двори в Курска област на Руската федерация.

Украинската служба за сигурност (СБУ) атакува с дронове руски полеви военен лагер край летище Халино близо до село Постояли двори в Курска област на Руската федерация.

Там са били разположени до 3000 руски военнослужещи и около 80 единици военна техника.

Сега точният брой на загубите на противника се изяснява, но според СБУ пораженията са били съществени, тъй като в лагера са регистрирани най-малко 18 удара с дронове.

„Цяла нощ руснаци от околните села обсъждаха звуците от експлозии в социалните мрежи. Въпреки че е много странно как са ги чули, защото руските власти съобщиха, че противовъздушната отбрана е „свалила всички дронове“ и „няма загуби“, заяви източник от СБУ пред УНИАН. 

Шефът на СБУ Васил Малюк.

Преди няколко дни рускят ракетоносец по проект 21631 Буян-М бе ударен близо до Севастопол. Ден по-рано същото се случи край Севастопол с големия патрулен кораб на руския Черноморски флот „Павел Державин“.

Впоследствие Службата за сигурност на Украйна разкри подробности за атаките, като отбеляза, че става въпрос за съвместна спецоперация с Военноморските сили на ВСУ. Според СБУ за унищожаването на двата руски кораба са използвани надводни дронове „морски малчо“, оборудвани с експериментални оръжия.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

2

Джендо Джедев

18.10 2023 в 16:45

Щеше да е доста добре да ги позасипят и с касетъчни бомби. За всеки случай!

2550

1

alfakentavur

18.10 2023 в 13:41

Наздраве, ватенки!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки