САЩ признаха за втори убит в Украйна американец

OFFNews 21 юни 2022 в 20:36 1930 1

Държавен департамент

Снимка Архив

Държавният департамент на САЩ.

САЩ потвърдиха, че втори американски гражданин е бил убит в боеве в Украйна и приканиха отново американците да не се включват в бойните действия в тази страна, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Държавният департамент съобщи, че вторият загинал е 52-годишният Стивън Забелски и поясни, че се оказва консулско съдействие на семейството му.

"Призовавам американските граждани да не пътуват до Украйна заради въоръжения конфликт там и заради риска те да бъдат взети на прицел заради американската си националност от представители по сигурността на руското правителство, намиращи се в Украйна", заяви говорител на департамента.

Той призова американците, които се намират в Украйна, да я напуснат незабавно, ако пътуването е сигурно, с обществен или частен транспорт по суша.

Стивън Забелски е вторият американец, убит в сражения в Украйна от началото на руската инвазия.

Бившият американски морски пехотинец, 22-годишният Уили Джоузеф Кенсъл, загина в края на април.

От некролог, публикуван от вестник в щата Ню Йорк, в който живеел Стивън Забелски, става ясно, че той е бивш строителен работник и че има съпруга и пет доведени деца. Той е и бивш военен от сухопътните сили на САЩ. Забелски е починал на 15 май по време на сражения в село Дорожнянк в Украйна, се казва още в текста.

А според източници на сп. "Ролинг стоун" той е стъпил на мина, която се е взривила.

Смъртта му бе потвърдена в момент, в който стана ясно, че двама американски военни, които са се сражавали като доброволци на страната на украинските сили, са били пленени в началото на юни в Източна Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

2

Merc

21.06 2022 в 21:09

Мир на духа му. Със сигурност е изпратил много орки на концерта на Кобзон и при крайсера "Мацква".