САЩ поздравиха Радев, че се поправи за Крим

OFFNews 22 ноември 2021 в 22:06 5308 6

Приветстваме президента Радев, че уточни позицията на България за статута на Крим и териториалната цялост и суверенитет на Украйна, заяви говорителят на Държавния департамент Нед Прайс на редовния си брифинг. 

Съединените щати, Г-7, Европейският съюз и НАТО винаги са били ясни и обединени в позицията си, че въпреки опита на Русия да го анексира и продължаващата окупация, Крим е украински. Всички ние, в това число и България, декларирахме на Срещата на върха по Кримската платформа през август, че Крим е неотделима част от Украйна и че ние не признаваме и няма да признаем руските опити да легитимират незаконното завземане и окупацията на полуострова, каза Прайс.

По-рано днес посолството на САЩ в София излезе с позиция за Крим, в която изразява неодобрението си от репликата на Румен Радев на предизборния дебат с другия кандидат Анастас Герджиков на 18 октомври. Тогава Радев заяви, че "в момента Крим е руски". 

След изявлението на американското посолство от президентството излязоха с уточняваща позиция, че "анексирането на Крим е в нарушение на международното право, но в момента полуостровът се контролира се контролира от Русия и е повече от ясно, че този проблем не може да се реши по силов път".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

6

Bace7

23.11 2021 в 06:05

Ако се проведе допитване до Българския народ "чий е Крим", 80% се знае как ще отговорят. И тъповатата пропаганда на хохлите, щатското посолство и брюкселските зелки няма да променят този факт. Мен лично ме безспокои факта, че разни треторазрядни дипломати дават съвети под път и над път на висши наши държавници, които сме избрали да защитават волята на народа ни, вместо това ги виждаме постоянно с наколенки.

23293

5

Стефан

23.11 2021 в 02:12

Светле славчева, говоря от името на българската пехота. От някаква длъжност нагоре, беше срамота да се ходи при безплатните полкови проститутки, сигурно само затова не те познавам.

2210

3

fishcake1

22.11 2021 в 23:07

Страна, която подкрепя диктатори по цял свят - и наскоро направи пореден опит за преврат в Никарагуа, ще учи на морал и ще поощрява кога някой се е "поправил". Радев каза същото, което каза и миналата седмица - просто в посолството са глупави и не слушат с разбиране.

8000

2

Svetlin Slavov

22.11 2021 в 22:51

Стефче, а ти коя беше, че да говориш от името на цял един народ...?!?! М?!?!

23293

1

Стефан

22.11 2021 в 22:25

Нито Радев, нито българите са се поправяли за Крим. Понеже не са бъркали.
Това вие ще се поправяте на тогавашния Севастополски процес, или както ще му казват на аналога на Нюрнбергския.
Бог забавя, но не забравя.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки