САЩ: Не е вярно, че Русия оттегля военните от границата. Разположила е още 7000

OFFNews 17 февруари 2022 в 11:20 1741 3

Твърденията, че Русия оттегля въоръжените си сили от границата с Беларус, "не са верни", смята високопоставен служител на Белия дом. По думите му дори през последните дни са пристигнали още 7000 войници, пише Би Би Си.

Изказването му идва часове, след като украинският президент Владимир Зеленски заяви: „Все още не виждаме изтегляне на войски, просто чухме за това“.

След приключване на военните учения по границата, Москва заяви, че е започнала оттегляне на войските си. Но според Запада "няма доказателства за това твърдение". 

Русия, която разположи близо 100 хил. войници на границата си с Беларус, отхвърля твърденията, че смята да нахлуе в Украйна, а опасенията на Запада от "инвазия" определя като "истерия".

Високопоставеният служител на Белия дом каза още, че всеки момент Русия може да отправи "фалшив" претекст за нахлуване в Украйна:

"Русия казва, че иска да намери дипломатическо решение, но нейните действия сочат обратното. Надяваме се тя да смени посоката преди да е започнала катастрофална и разрушителна война."

Възможно е този претекст да бъде под различни форми като провокация в Донбас или фалшиво навлизане на украински сили на руска територия, предположи още той, пише БТА.

  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

17.02 2022 в 17:19

за какъв смях става дума тук?

поживем увидем