САЩ: Министърът, отговарящ за стената по границата с Мексико, подаде оставка

OFFNews 08 април 2019 в 08:15 1930 0

Снимка Wikimedia

Министърът на вътрешната сигурност на САЩ Кирстен Нилсен подаде оставка. Именно тя прилагаше някои от спорните политики на президента Доналд Тръмп за граничната сигурност: стената по границата с Мексико, разделянето на семейства на мигранти.

Нилсен, която наричаше службата си чест, която човек получава веднъж в живота, се оттегля чрез писмо, в което не уточнява истинската причина, а пише, че сега е подходящият момент да се оттегли.

"Надявам се следващият министър да има подкрепата на Конгреса и съдилищата за поправяне на нормативната уредба, която пречеше на нашите възможности да гарантираме напълно сигурността на границите на Америка", пише тя.

Между Нилсен и Белия дом имаше напрежение почти от момента на встъпването ѝ в длъжност през 2017 г., защото тя се смяташе за противник на някои от най-твърдите антиимиграционни мерки, подкрепяни от президента и негови съветници. Самата тя е била все по-недоволна от това, което е смятала за липса на подкрепа от други министерства и за намеса на президентските съветници, съобщават източници на АП в администрацията на САЩ, цитирани от БТА.

Президентът Тръмп обяви, че Кирстен Нилсен ще бъде заместена временно от комисаря по граничната защита Кевин Макълийнен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!