САЩ иска повече войски за евентуална борба с Русия

OFFNews 11 юли 2015 в 10:17 7472 36

Началник-щабът на сухопътните войски на САЩ генерал Реймънд Одиерно иска сериозно увеличаване на бройката на американските войници, готови да бъдат изпратени в Европа при евентуален военен сблъсък с Русия, заявява ген. Одиерно в интервю за в. "Уолстрийт джърнал", цитирано от ТАСС.

Според него също така е нужно в Германия да бъде дислоцирана тежка военна техника в достатъчен обем за мотопехотна бригада.

"Това би ни позволило бързо да подсилим НАТО, ако възникне необходимост. Надяваме се, че руснаците няма да създадат криза, но сме длъжни да сме винаги готови", каза той.

Идеята да се подготвят 3500 войници за бързо преминаване в Европа подкрепя сегашните планове за разполагане на танкове, гаубици и др. тежка техника на територията на Източна Европа. Освен това според него войските на САЩ са способни да помогнат повече на Украйна, като тренират нейната армия, за да обезсърчат плановете на Москва за настъпление.

Наскоро секретарят на американските военновъздушни сили Дебора Джеймс заяви, че "Русия е най-голямата заплаха за националната сигурност на САЩ и Белия дом трябва да увеличи военното си присъствие в Европа, въпреки финансовите затруднения на НАТО".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!