САЩ и Израел стоят зад атаките в "Шарли Ебдо", смята Льо Пен

Offnews 17 януари 2015 в 16:21 14331 20

Жан-Мари Льо Пен

Трагедията в редакцията на "Шарли Ебдо" и последвалите я инциденти са дело на разузнавателни служби, които са работели с мълчаливото одобрение на френските власти, смята бившият лидер на крайно дясната френска партия Национален фронт Жан-Мари Льо Пен.

Той е направил своя прочит на атентатите във Франция в интервю за руския вестник "Комсомолская правда", популярен с анти западните си настроения, пише британският Индипендънт.

В изданието 86-годишният политик развива конспиративни теории, които циркулират в интернет още от деня на атаките.

Те предполагат, че терорът в Париж е дело на американските и израелските служби, които искат да подпалят война между Исляма и Запада.

"Стрелбата в "Шарли Ебдо" прилича на операция на западните тайни служби, но нямаме доказателства за това. Не мисля, че е организирана от родните власти, но те със сигурност са допуснали нарочно това да се случи. Това, за момента, е само подозрение", каза Льо Пен пред руската медия.

За да защити доводите си, политикът посочи факта, че единият от братята Куаши е оставил личната си карта в автомобила, с който терористите са избягали.

Льо Пен нарече това "чудотворен факт", който е любим и на конспираторите от атаките на 11 септември 2001г. в Ню Йорк, когато на улица в града бе открит паспорта на един от терористите, свалили небостъргачите на Световния търговски център. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!