Quantcast

Сърбия спира работата по "Южен поток" заради България

OFFNews Последна промяна на 09 юни 2014 в 11:21 4966 20

Снимка south-stream-offshore.com

Сърбия отлага дейностите по изграждането на газопровода „Южен поток“, съобщи вицепремиерът на западната ни съседка Зорана Михайлович.

България е ключова територия за проекта и докато не приключат разговорите между София и Брюксел от една страна, и ЕС и Русия от друга, ние трябва да изчакаме, каза Михайлович пред вестник Blic.

Другият сценарий е Русия да промени маршрута на „Южен поток“. Но във всеки случай това означава временно прекратяване на работата по проекта на сръбска територия, уточни вицепремиерът.

Сръбският министър на енергетиката Александър Антич също е категоричен, че бъдещето на „Южен поток“ зависи от договореностите между Европейската комисия със страните членки на ЕС и Русия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.06 2014 в 17:01

До Алекс, 13:22, позиция 12: Българският национален интерес е да не накърняваме интересите на САЩ, понеже от това добро няма как да излезе.

Вашата мисъл е на човек, който е повече русофил, отколкото българин.

България няма полза от конфронтация със САЩ и НАТО при никакви обстоятелства. Как по-просто да Ви го кажа? Русия може да има полза, ако България се конфронтира със САЩ или НАТО, но България няма полза.

09.06 2014 в 14:43

Комунделите пак се ушашавиха -> "Паника, паника -> тук Смут, как ме чуваш"
-----------
Няма да има рубли за самагон с разредител "тройной".

09.06 2014 в 14:40

//По-здрави от сенатор Маккейн за всички красногъзи шебеци. //

А сенатор Маккейн е опозиция....ми ако случайно дойде някой управляващ, червените шебеци ще се изпуснат в гащите.

09.06 2014 в 14:32

Тава смешниче "вива" се е взело на сериозно и не подозира, че съвсем скоро няма да е ВИВА, а МОРТА. Може би, утре, на пленума ще се търкалят тролски глави за несправяне с работата. И спешната стачкуват, кофти.....хо-ха-ха

09.06 2014 в 13:57

Е да, Вива. Според герберастите, седерастите и другата подобна измет в България не трябва да има производстово, важни инфраструктурни проекти, собствена политика. Виж да има американски бази е добре. Да даваме последните си пари за покупка на престарели F16, това е добре, даже похвално.

09.06 2014 в 13:56

"Според некои другаре, бивши комунисти, по настоящем - герберасти..."
Българският национален интерес е по тръбата да не се движат зелени човечета с големи пушки,охраняващи руска територия на българска земя/каквато е и крайната цел след 135 годишни опити/.
Разбра ли,тролче сдухано и не се прави на хитро,да не ти избият опорните точки по червения задник.

09.06 2014 в 13:35

Според некои другаре, бивши комунисти, по настоящем - герберасти, българския интерес се състои в това да сме най-бедната и мизерна държава в Европа, бананова република, и хамериканците да играят пинг-понг с нас, а ние да джафкаме щастливо.

09.06 2014 в 13:27

алексчо пак е объркал устата и ануса си и фърля охра из муцунката :)

09.06 2014 в 13:22

//Какъв бил българският интерес - пита някой. Българският интерес е да се съобразяваме. Да не се тикаме там, дето атовете се ритат.//

Да българския интерес е да следваме сляпо политиката на САЩ, нали робче жалго?

09.06 2014 в 13:16

Американци подписаха мащабен договор с „Роснефт“
ЮНИ 9
Posted by infobalkani
Rate This

„Роснефт“
„Роснефт“

Докато налагат санкции на президента на руската компания, в същото време янките си стискат ръцете с нeго за дългосрочно сътрудничество

На тазгодишния международен икономически форум в Санкт Петербург, който се проведе в края на май, американската компания ExxonMobil подписа с „Роснефт“ дългосрочен документ за стратегическо сътрудничество, съобщи няколко дни след форума в своята страница във „Фейсбук“ украинският депутат Анатолий Гриценко.

По неговите думи става въпрос за договор за добив на нефт и газ в Арктика, чийто обем достига трилиони долари.

„Вече се говори и за възможности за съвместно сондиране с руснаците в Черно море, в акватория, която до неотдавна бе украинска, а сега е анексирана от Русия“ – добавя Гриценко.

Украинският депутат отбелязва още: „С кого американците подписаха документа? С президента на компанията „Роснефт“ Игор Сечин, комуто същата тази Америка… наложи персонални санкции.

Господин Сечин се явява персона нон грата в САЩ и му е забранено да влиза в Америка“.

В тази връзка Гриценко резюмира: „И какво, сега навярно многомилиардните сделки ще се подписват не в САЩ, а на територията на Русия, до където никой не забранява на американските милиардери да пътуват. И най-вероятно няма и да им бъде забранено“.

Нека припомним, че на 28 април т. г. Съединените щати разшириха санкциите по отношение на Русия.

В новия списък попаднаха освен президента на „Роснефт“ Игор Сечин, така и генералният директор на държавната корпорация „Росттехнологии“ Сергей Чемезов, заместник-шефът на Кремълската администрация Вячеслав Володин, вицепремиерът Дмитрий Козак, пълномощният представител на руския президент в Крим Олег Белавенцев и други висшестоящи персони.

Ще отбележим, между другото, и че по време на т. нар. Руски Давос, както наричат форума в Санкт Петербург, „Ростнефт“ подписа общо 12 споразумения с чуждестранни партньори.

Те касаят осъществяването на съвместни проекти с крупни нефтогазови фирми и работа в Азърбайджан, Индия, Монголия, Виетнам и Куба. Държавната руска нефтена компания сключи договор и с Венецуела за доставка на нефт.

За „Ростнефт“, както отбелязват руските информационни агенции, това не са просто „нови стари партньори“, но и разширяване на географията.Източник: http://epochtimes-bg.com