Сърбия очаква втора вълна наводнения

OFFNews 18 май 2014 в 09:00 2970 0

Снимка BBC

Наводнения в Сърбия

Повече от 20 000 души са евакуирани до тази сутрин в Сърбия заради големите наводнения, които взеха и жертви, съобщи БГНЕС.

Евакуацията продължава и в момента, като един от най-засегнатите градове е Обреновац, където повече от 90% от жилищата са под вода.

В Сремска Митровица и Белград очакват силни дъждове днес, като има опасност от втора вълна наводнения днес следобед. През нощта служители на министерствата на вътрешните работи и на отбраната заедно с доброволци изграждаха диги с чували пясък.

Според сръбския премиер Александър Вучич страната е подготвена за втората вълна от наводнения. Вучич благодари специално на правителствата на Русия, България, Словения и Германия за помощта при справянето с трудната ситуация.

Нивото на река Сава се следи непрекъснато. Рано тази сутрин синоптиците съобщиха, че нивото на реката близо до Сремска Митровица е спаднало с 13 см.

Въпреки обявената евакуация има хора, които отказват да напуснат домовете си в редица градове, сред които Обреновац, Умка, Сремска Митровица и др.

В Белград са създадени няколко няколко центъра за настаняване на евакуираните.През последните дни заради наводненията в Сърбия и Босна и Херцеговина загинаха 30 души. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !