Сърбия договори руски газ за следващите три години

OFFNews 29 май 2022 в 15:34 2796 5

Александър Вучич

Снимка БТА/АП

Александър Вучич, президент на Република Сърбия

Руският президент Владимир Путин и сръбският му колега Александър Вучич са се договорили Русия да продължи да снабдява Сърбия с газ, съобщи пресслужбата на Кремъл.

"Президентът на Руската федерация Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република Сърбия Александър Вучич. Беше договорено по-специално Русия да продължи доставките на природен газ за Сърбия без прекъсване", се казва в съобщението.

"Сърбия ще има много добра цена за газа, а договорът ще бъде за три години. Тази сутрин имах телефонен разговор с Путин. Говорихме за различни теми, но за Сърбия е най-важно, че се договорихме за основните елементи за новия газов договор, който ще бъде подписан за три години и тези елементи са много благоприятни за Сърбия. Формулата, която се използваше досега, ще бъде запазена и в бъдеще, което означава, че цената ще бъде изгодна", каза Вучич, цитиран от РТС.

Украйна и Косово също са били теми на разговора между двамата лидери, информират още от Кремъл.

От сръбска страна беше съобщено, че Вучич е договорил с Путин газови доставки за тригодишен срок, като подробностите ще бъдат предмет на обсъждане с "Газпром".

"Сега не мога да говоря за цената, всички подробности ще бъдат договорени с Газпром", каза Вучич пред репортери. 10-годишният договор за доставка на газ на Сърбия изтича на 31 май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

5

AntiZ

29.05 2022 в 19:26

Ще цъфнат и ще вържат! Половин век бяха галениците на Запада и доста се разглезиха. На ви сега руски газ!

1220

4

хr4

29.05 2022 в 19:04

А! Ама защо само за три години? Защо не за 20 или поне за 10 ? Сърбите може да са всякакви отрепка, ама не са толкО прости!

2051

3

Propaganda

29.05 2022 в 19:01

Най-гнусното племе на балканите - сръбското, и най-гадното племе на планетата - раското отдавна са се намерили.

И ние трябва да намерим начин да им цъкнем масрафа. Кеф ти технически проблем, кеф ти изнудване, кеф ти национален интерес.

Поводи да накажем фашагите много.

2550

2

alfakentavur

29.05 2022 в 16:45

Нов договор на Сърбия и Новия СССР за газ би трябвало да означава и нов договор за транзит през България. Да добавим условия по-изгодни за нас и компенсиращи своеволието на Гъзпром.

-8580

1

Сърбите са най-простата нация на Балканите.
 
X

Да помогнем на украинските деца!