Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

Сър Чарлз Уокър: Отстраняването на Борис Джонсън е неизбежно

OFFNews 06 февруари 2022 в 09:47 4930 0

Сър Чарлз Уокър, един от най-лоялните на премиера депутати от управляващата Консервативна партия, заяви в интервю за "Обзървър", че отстраняването на британския министър-председател Борис Джонсън от страна на депутатите е неизбежно заради скандала със събиранията на "Даунинг стрийт" по време на локдаун.

Уокър, който е бивш заместник-председател на "Комитет 1922“, в интервюто моли премиера да се оттегли по свое желание в името на националния интерес. Той оприличава събитията в партията на торите с "гръцка трагедия". Служилият на партията дълги години депутат, който обяви в началото на месеца, че ще се откаже от мястото си, допълва в интервюто, че според него Джонсън е постигнал много неща, включително масовото ваксиниране, и заслужава да бъде запомнен с постиженията си, а не като загубил надпреварата за лидерския пост. Според Уокър нещата около Джонсън само ще се влошават.

Междувременно премиерът започна да запълва опразнените позиции на "Даунинг стрийт" след като петима от най-близките му съветници подадоха оставки. Той назначи досегашния отговарящ за политиката и работата на правителството Стивън Баркли като началник щаб на "Даунинг стрийт" и бившия журналист от Би Би Си Гуто Хари за директор на връзки с обществеността, съобщи БНР.

За да се стигне до вот на недоверие към премиера, са необходими 54 писма на депутати тори. "Обзървър" предполага, че вече са постъпили около 40-45 писма. Вестникът предполага също, че през следващата седмица ще бъдат внесени още такива писма преди разпускането на парламента за кратка ваканция в четвъртък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews