Съпругата на Джони Деп призна контрабанда на кучета пред съд в Австралия

OFFNews 18 април 2016 в 08:04 6284 0

Обвинената в контрабанда на кучета съпруга на актьора Джони Деп Амбър Хърд призна пред австралийски съд, че е излъгала при пристигането си в страната миналата година.

29-годишната Хърд се призна за виновна за това, че е излъгала имиграционните власти за двата йоркширкски териера Пистъл и Бу пред съда в Куинсланд в понеделник.

Председателят на съдебния състав разпореди тя да плати две глоби.

Максималното наказание за това престъпление е 10 години затвор или глоба до 265 000 австралийски долара ($195,000, £172,000).

Адвокатът на Хърд показа пред съда видео, в което актьорът Джони Деп се разкайва и декларира уважението си към австралийските закони. Това, че той се признава за виновен, ще му спести даването на доказателства пред съда.

Хърд внесе тайно кучетата Пистъл и Бу в Куинсланд с частен самолет през месец май 2015 г., когато посети Деп, който снимаше "Карибски пирати: Мъртвите не разказват истории". Процесът, наречен още "война срещу териерите", започна, след като фризьор на кучета забелязал и снимал Пистъл и Бу, след което качил снимката в социална медия. Кучетата бързо бяха изведени от страната, след което Хърд обеща никога повече да не ги връща в Австралия.

Австралийските сурови закони са насочени към предпазване от внасянето на зарази. Кучетата, идващи от САЩ, трябва да прекарат 10 дена под карантина, преди да бъдат допуснати на територията на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови