Самоубийствен атентат и взривове в Кабул, нападатели нахлуха в посолство

OFFNews 31 юли 2017 в 11:51 3557 4

Снимка Ройтерс

Самоубийствен бомбен атентат бе извършен край сградата на посолството на Ирак в афганистанската столица Кабул, а след него въоръжени мъже се опитаха да влязат в сградата и започна престрелка, съобщават "Ройтерс" и ДПА. Чува се тътен от избухване на гранати и продължителна стрелба, над квартала се вие черен дим, предава Франс прес.

"Ислямска държава" пое отговорност за нападението, извършено в центъра на Кабул.

По непотвърдена информация петима нападатели са успели да влязат в сградата, съседна на Афганистанските полицейски сили за обществена защита.

Съобщава се за най-малко един ранен.

На място са отряди на специалните сили.

Жителите на района се евакуират.

Чува се стрелба и вой на сирените на линейки, описва ситуацията репортер на Франс прес. 

Нападението става седмица, след като най-малко 35 души бяха убити при самоубийствен атентат срещу правителствени служители в Кабул.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

31.07 2017 в 14:57

Абе то и ние не искаме, но ни "натискат". От задължение сме там. Затова нека поне има и питка и баница. Да оценят далечните братчеди на пра-българите кои сме и откъде сме. Кръвта вода не става, Професоре. Не ли?
:)))

42249

1

Denis Rizanov

31.07 2017 в 12:19

Външно министерство трябва да разработи ясна и точна програма. Като членове на краваристанския окупационен корпус в Афганистан ние българите, и най-вече дипломатите ни трябва да очакват такива дружески посещения. Българските дипломати в Кабул да вземат там да организират питки и баници за посрещане с "Добре дошли!"

 
X

Да помогнем на украинските деца!