Самолет се разби в океана до Кот д'Ивоар, най-малко 4 са загинали

OFFNews 14 октомври 2017 в 16:00 4261 0

Снимка French Air Force

Четирима молдовски граждани загинаха и двама бяха ранени, след като транспортен самолет с витлов двигател се разби край бреговете на Абиджан, главния град на Кот д'Ивоар, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като цитира министъра на сигурността на страната Сидики Диаките.

Четирима френски граждани също оцеляха при катастрофата, но са ранени, добави министърът пред медиите. Няколко източници от силите за сигурност на Кот д'Ивоар заявиха, че пострадалите са френски войници.

Общо на борда е имало 10 души. Самолетът е бил нает от френската армия в рамките на антитерористичната операция "Бархан" в Сахел. Френската база в Абиджан служи за логистична подкрепа на операцията, чието ръководство се намира в Нджамена.

Говорителят на френския военен контингент в Кот д'Ивоар лейтенант Вилен съобщи, че самолетът е пренасял френско военно оборудване, но не беше в състояние да потвърди броя на загиналите или на пътниците. Той уточни, че пострадалите са отведени за лечение във военния лагер Пор Буе в Абиджан.

Самолетът се разбил в океана малко след излитане от международното летище в Абиджан, при силна буря. Според източник от местните сили за сигурност машината е катастрофирала при опит за приземяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови