Самолет с 22 души на борда изчезна над Непал

OFFNews 29 май 2022 в 13:30 1844 0

Произведен преди 43 години самолет, управляван от частна авиокомпания, изчезна в лошото време над планините на Непал, съобщи Ройтер.

На борда са пътували 22 души - 19 пътници и трима души екипаж. По информация на местни медии със самолета са пътували 13 непалци, четирима индийци и двама германци.

Облачното време препятства хеликоптерите да претърсят района, информират властите. Един от хеликоптерите се е върнал заради лошото време, без да успее да локализира мястото, където е паднал хеликоптерът.

Летателният апарат на Tara Air е излетял от туристическото градче Покхара, което се намира на около 125 км западно от столицата Катманду. Пътувал е за Джомсом, който отстои на 80 км в северозападна посока.

Сайтът за проследяване на полети Flightradar24 показва, че изчезналият самолет "Туин Отър", произведен в Канада и с регистрационен номер 9N-AET, е извършил първия си полет през април 1979 г.

Полетът е трябвало да продължи 15 минути. Контактът с екипажа е бил изгубен малко след излитането. В района от няколко дни вали, но полетите са се извършвали по разписание.

Районът е популярен среда чуждестранни пешеходни туристи, които се движат по планинските пътеки, както и за поклонници от Индия и Непал, които посещават почитания храм Муктинат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови