Съдят грузинец за убийството на Борис Немцов

ОFFNews 09 ноември 2015 в 19:06 2181 0

Борис Немцов.

Руският съд повдигна обвинение в убийство на грузинеца Руслан Мухудинов за показния разстрел в центъра на Москва на 28 февруари 2015 г. на опозиционера Борис Немцов.

Мъжът е бивш боец от батальона Север и е обявен за федерално издирване, заяви адвокатът на дъщерята на Немцов - Жана. Мухмудинов е приятел и бивш шофьор на зам.командира на батальона Север - Руслан Геремеев.

"Много е тъжно, че следствените власти не намират сили, за да повдигнат обвинение към самия Гаремеев, които се намира в най-близкия кръг на президента на Чечения Рамзан Кадиров. Но все пак това означава, че има напредък за осъществяването на възможност за повдигане на обвинение към самия Геремеев", коментира адвокатът Владимир Прохоров.

Според източници на руските медии Геремеев е най-вероятният организатор на покушението, но не може да бъде разпитан, защото се намира в Чечения.

В момента петима граждани от кавказки произход са арестувани по подозрение в извършването на убийството на руския опозиционен политик, но те биват възприемани като изпълнители на убийството на Немцов, докато това кой е организатор и поръчител на акта все още остава не ясно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови