Подсъдимият за убийството на Немцов бил действащ офицер

OFFNews 15 юни 2015 в 07:00 6001 6

Главният заподозрян за убийството на Борис Немцов - Заур Дадаев, не е бил безработен в момента на престъплението, а действащ офицер от силовите структури. Това може да прати делото във военен съд, съобщи РИА Новости. 

Защитата на Дадаев е поискала справка от полка, в който служел той, и е получила отговор, че в деня на покушението - 27 февруари все още е бил действащ офицер, пише "Комерсант". От писмото става ясно, че лейтенантът е подал оставка малко преди Нова година, но е бил в отпуск, по време на който пътувал до Москва. Заповедта на уволнението му е издадена на 29 февруари, а до 1 март Дадаев е изключен от състава на вътрешните войски. 

При това положение делото срещу Дадаев и останалите 4-ма заподозрени - всички считани за безработни до сега, попада в юрисдикцията на военния съд. 

Очаква се днес в градския съд в Москва адвокатите на Дадаев да поискат съдебното производство да бъде прехвърлено. Защитата може и да обжалва удължаването на задържането на своя клиент, като се позове на злоупотреба с компетентността на съда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови