Руснаците са обстрелвали 17 населени места в Донецка област, има загинало дете

OFFNews 19 април 2022 в 14:29 1673 4

През последното денонощие руските войски са подложили на обстрел 17 населени места в източната украинска Донецка област. Има загинали и ранени, сред които и дете, съобщи агенция УНИАН. 

Полицията е документирала 21 обстрела в региона за изминалите 24 часа. През последното денонощие окупаторите удариха по Мариупол, Авдеевка, Угледар, Лиман, Краматорск, Маринка, Красногоровка, Великая Новоселка, Новгородское, Ню Йорк, Луганское, Шандриголово, Николское Святогорской громади, Торское, Заречное, Раздолное, Берестово, пише в съобщението. 

Разрушени жилищни сгради, църква, учебно заведение, комунална инфраструктура и административни сгради.

Правоохранителните органи са образували наказателни производства по членове от украинския Наказателен кодекс за нарушаване на законите по време на война и за посегателство върху териториалната цялост и неприкосновеност на Украйна.

Полицията в Донецка област призовава хората да спазват комендантския час и да не пътуват самостоятелно по непроверени маршрути, защото врагът стреля по цивилни автомобили. Гражданите са призовани също да не вдигат от земята непознати предмети и да не пипат неизбухнали снаряди. Бъдете внимателни, в завладените селища окупаторите се занимават с мародерство, отнемат превозни средства, предупреждават от полицията. 

Руснаците ще нанасят ракетни удари по Украйна до последния ден на войната, заяви началник на кабинета на президента Алексей Арестович, цитиран от УНИАН. Безопасни места сега не съществуват, подчерта той. Има много ракети, те удрят основно с такива с въздушно базиране, които Украйна им прехвърли в резултат на Будапещенския меморандум. В Това е голямата ирония. Те все още имат стотици такива ракети, предупреди Арестович.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

210

5

Merc

19.04 2022 в 18:50

Демилитаризацията на Мужикистан върви по план. Скоро като отиде в праха на историята , ще и пратим нейните фенове да я "възраждат".

https://twitter.com/i/status/1516354003034071048

10298

2

AntiZ

19.04 2022 в 15:10

Хич няма да се изненадам след края на войната, границата на Европа да приключи до източната и граница. То и без това тази кочина, наречена руска федерация, не искам да има нищо общо с Европа.

10298

1

AntiZ

19.04 2022 в 15:08

Всички псувни на света няма да стигнат срещу тази сган. И това в 21 век, в Европа!
 
X

Да помогнем на украинските деца!