Руснаците пак пуснаха ракети Кинжал срещу Киев (обновена)

Отломки от ракета са паднали на територията на детската болница. За щастие няма жертви или пострадали

OFFNews 11 август 2023 в 11:51 2313 0

ракета
Руските нашественици изстреляха аеробалистични ракети "Кинжал" срещу Киев.

В цяла Украйна е обявена въздушна тревога. Руските нашественици са изстреляли аеробалистични ракети "Кинжал".

По данни на украинските военновъздушни сили руски МиГ-31К е излетял от летище Саваслейка. Десет минути по-късно самолетът е изстрелял ракетите.

"Регистрирани са изстрелвания на аеробалистични ракети Х-47M2 "Кинжал" от МиГ-31К в посока Киевска област! Останете в укритията", ообявиха от военновъздушните сили.

Впоследствие са извършени многократни изстрелвания. Военновъздушните сили призоваха жителите на Черновицка, Житомирска, Виницка, Хмелницка и Ивано-Франковска област спешно да се укрият.

Междувременно се съобщава за експлозии в Киев. Тази информация беше потвърдена от кмета на Киев Виталий Кличко. Засега обаче без подробности.

"Експлозии в града. Останете в убежищата", заяви той.

В Киевската градска военна администрация уточниха, че в столицата работи противовъздушна отбрана. Въпреки това ракетната опасност продължава да съществува. Гражданите на Киев са помолени да не напускат укритията.

Звуци от експлозии се чуват и в Киевска област. От областната военна администрация съобщиха, че силите за противовъздушна отбрана работят.

По данни на "Суспилне" звуци от взривове се чуват в Хмелницки и във Виницка област. Вероятно става въпрос за работа на силите за противовъздушна отбрана.

По-късно кметът на Киев Виталий Кличко уточни, че отломки от ракета са паднали на територията на детската болница. За щастие няма жертви или пострадали.

"На територията на една от детските болници в столицата паднаха отломки от ракета. Няма жертви и разрушения. Към мястото на инцидента са насочени службите за спешна помощ", отбеляза той.

Малко преди 11 часа Военновъздушните сили обявиха, че ракетната заплаха за повечето региони е преминала.

"Все още има заплаха за Донецка и Запорожка област поради активността на вражеската тактическа авиация в югоизточното направление", се казва в изявлението.

По-късно военната администрация на Киев съобщи, че системите за ПВО са свалили ракети "Кинжал", които са летели към Киев. Отломки от ракета са паднали върху детска болница и върху покрива на жилищна сграда в северната част на Киев, но за щастие няма данни за жертви.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови